Ako vam je kosa često masna, promenite način pranja: Deluje neobično, ali ova metoda je ključna

Ova metoda je idealna za one sa tankom kosom i masnim vlasištem.

Kosa i koža | diva.vecernji.hr/Tina Hajduk |
Podeli
Foto: Nina Buday/Shutterstock
Foto: Nina Buday/Shutterstock

Šta ako vam kažemo da bi jednostavnom promenom načina pranja kose dovelo do boljeg izgleda pramenova, koji više ne bi izgledali “beživotni” i puni volumena.

Reč je o obrnutom pranju kose koje obećava pramenove pune volumena, a ona podrazumeva korišćenje regeneratora prvo, a zatim šampona. To je obrnuto od standardnog pranja kose. Iako deluje čudno, tehnika obrnutog pranja je isprobana i ima brojne potencijalne prednosti.

Ako prvo negujete kosu, pretpostavlja se da će vaši pramenovi lakše upiti hranjive i hidratantne sastojke. Šamponiranje nakon toga takođe pomaže u uklanjanju dela regeneratora koji potencijalno može da umasti pramenove i učini ih teškima, kao što je slučaj kod standardnog pranja kose.

Sve navedeno može vam pomoći da vaša kosa izgleda sjajnije i mekše.

Proces je jednostavan – prvo pokvasite kosu, zatim nanesete regenerator. Odmah nastavite sa šamponiranjem, a na kraju kosu dobro isperite.

Ova tehnika je idealna za one sa tankom kosom i masnim vlasištem, zato što uklanja upravo taj deo težine i vlage regeneratora pre nego što počnete sa oblikovanjem.

U slučaju da imate suvu i grubu ili kovrdžavu kosu, ovaj metod nije najdealniji, gde je korak regeneracije koristan za dodavanje dodatne vlažnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 6 sledeca idi na stranu