Lepota žene

Ne trebaju vam skupe kreme, ovaj jednostavan trik smiriće vašu kožu nakon brijanja

Od svih metoda za uklanjanje dlačica koje su vam na raspolaganju, brijanje je najjeftinije i najlakše.

Nedelja, 26.02.2023.

13:31

Izvor: Ženski magazin

Ne trebaju vam skupe kreme, ovaj jednostavan trik smiriće vašu kožu nakon brijanja
Foto: Prostock-studio/Shutterstock

Podeli:

Čak i ako ste verni depilaciji u salonu, verovatno ste bar nekada posegli za brijačem pod tušem da biste se u poslednjem trenutku rešili neželjenih dlačica.

Ali ako niste pažljivi, brijanje može iritirati vašu kožu, što može dovesti do onoga što je poznato kao iritacija od brijača - crvenog osipa koji može izazvati osećaj peckanja, svrab, a ponekad čak i male crvene izbočine.

Umesto da očajavate postoji jednostavan trik koji možete da primenite, a koji definitivno pomaže za vraćanje kože u normalu.

Sve što vam je potrebno jeste malo meda.

On je odličan za kožu i održava je svežom i zdravom, a ako ga pravilno koristite uopšte neće biti lepljiv.

Pre upotrebe navlažite prst vodom, pa onda nanesite nekoliko kapi meda na njega. Nakon toga nežno ga prenesite na područje kože koje je iritirano brijačem. Nastavite lagano da trljate dokle god ga koža ne upije i nemojte da ispirate.

Umesto toga tapkajte područje dokle god ne osetite da je koža sve upila i da je suva. Nakon ovakvog tretmana ne samo što ćete smanjiti ili potpuno ukloniti iritaciju nego ćete primetiti da je koža mekana i sjajna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare