"Drive in bioskop" na Adi otvara ovaj Tarantinov film

Na repertoaru su i Deadpool 2, Otac, Boemska rapsodija, Goli u sedlu, Doktor Sleep, Vudstok, Pulp Fiction, Blade runner

Sreda, 27.05.2020.

10:24

Izvor: B92

Foto: Gettyimages/Sebastian Reuter

Podeli:

Dugo očekivani Drive in bioskop na Adi, nastao u saradnji Kombank dvorane i Grada Beograda, počinje sa radom u ponedeljak 1. juna u 21 h pod sjajem zvezda nad beogradskom prestonicom, dok će one "filmske zvezde" zablistati upravo na platnu dimenzija 12 puta 6 metara i 4k projektorom sa 33.000 lumena u prvoj filmskoj projekciji na otvorenom.

Kao asocijacija na Holivud, bioskop će tačno u 21 h, kada se upale prve „nebeske zvezde“, otvoriti deveti Tarantinov film iz 2019. godine, Bilo jednom u Holivudu (Once upon a time in Hollywood).

Glavni glumački akteri, jednog od najgledanijih filmova iz prošle godine, kao i višestrukog dobitnika Oskara, su Bred Pit, koji je za ovaj film dobio svog prvog glumačkog Oskara u karijeri za sporednu mušku ulogu i Leonardo Di Kaprio, dobitnik Oskara za glavnu mušku ulogu za istoimeno ostvarenje. Bilo jednom u Holivudu dobitnik je i Oskara za najbolji film, a Kventin Tarantino, inače ovogodišnji dobitnik Oskara za najboljeg reditelja, sa svojim devetim filmom, na veliko platno je doneo priču iz perioda vrhunca „hipi Holivuda“.

*ALT

Film prati avanturu glumca i njegovog dvojnika, koji kreću na put kako bi pronašli svoje mesto pod suncem u filmskoj industriji daleke 1969. godine u Los Anđelesu. Rik Dalton (Leonardo Dikaprio), bivša zvezda jedne vestern TV serije i njegov dugogodišnji dvojnik Klif But (Bred Pit ), u poslednjoj fazi zlatnog Holivuda bore se za svoj uspeh u svetskoj prestonici filmske industrije koju više ne mogu da prepoznaju. Dodatna iskušenja će se javiti kada Rik za komšinicu dobije prelepu glumicu - Šeron Tejt, u čijoj se ulozi našla Margo Robi, inače ovogodišnja dobitnica Oskara za sporednu žensku ulogu u filmu „One su bombe“.

Nakon Bilo jednom u Holivudu, na platnu bioskopa na otvorenom, do kraja juna biće reprizirani i Deadpool 2, film Dejvida Linča iz 2018. godine, koji je na veliko platno doneo i srpskog glumca Stefana Kapičića, koji u filmu tumači lik natrprirodnog bića Kolosus); Boemska rapsodija iz 2018. godine, biografski film koji opisuje život i rad frontmena planeternog rok sastava The Queen, Fredija Merkjurija, ali i domaće ostvarenje - film Otac Srdana Golubovića - dvostruki dobitnik nagrada na ovogodišnjem Berlinalu, gde je i doživeo svoju premijeru ( nagrada publike u programu Panorama i nagrada ekumenskog žirija ).

Publika će se podsetiti i klasika, čuvenih ''festovaca“ iz 1971. godine: Goli u sedlu, 2001: Odiseja u svemiru i Vudstok , a uživaće i uz četvorostrukog ovogodišnjeg oskarovca, južnokorejski film Parazit, koji se nalazi i na repertoaru kućnog bioskopa MOJ OFF.

Biće prikazani i naslovi kao što je čuveni horor iz 2019. godine Doktor Sleep Majka Flanagana, baziran na čuvenom istoimenom romanu Stivena Kinga iz 2013. godine, ali i Pulp Fiction, Blade runner i mnogi drugi.

Bioskop na otvorenom od 1. do 7. juna emitovaće besplatne projekcije filmova svake večeri, dok će nakon toga dani rezervisani za film biti sreda, četvrtak, petak, subota i nedelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare