"Ajnštajnova izdaja" na otvorenoj sceni stadiona Tašmajdan

Teatar Vuk izvešće svoju najnoviju predstavu “Ajnštajnova izdaja” Erika Emanuela Šmita u režiji Andree Lazić na otvorenoj sceni stadiona Tašmajdan, 2. jula.

Utorak, 02.06.2020.

09:07

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Ova "ozbiljna komedija", kako navode autori predstave, prati dva neobična čoveka, koji se sreću četrdesetih godina dvadesetog veka, pokušavajući da nađu zajedničku tačku oproštaja, sebi i svetu, koji je uvek na ivici uništenja.

U središtu priče je slučajni susret slavnog naučnika Alberta Ajnštajna sa američkim skitnicom na obali jezera u Nju Džerziju.

"Ajnštajn, nemački Jevrejin i ubeđeni pacifista, ''ukršta'' stavove s čovekom koji je izgubio sina u ratu i brani smisao njegovog postojanja. Filozofska, a krajnje razumljiva drama Erika Emanuele Šmita, najizvođenijeg dramatičara našeg doba, vodi nas ka Istini i Pravdi, koje su poslednja odbrana genija, u svakoj oblasti nauke i života”, objašnjavaju autori.

U predstavi igraju Nebojša Dugalić, Branislav Zeremski i Jovan Jelisavčić.

Na incijativu beogradskih pozorišta i Sekretarijata za kulturu, sva beogradska pozorišta će od 25. juna do 20. jula svoje predstave izvoditi na stadionu Tašmajdan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare