Sudbina festivala i koncerata nakon pandemije: Ovo su potvrđeni datumi nakon vanrednih mera

Pandemija kovid-19 je zaustavila koncertna dešavanja još od polovine marta, pa su organizatori morali da odlože ili otkažu niz koncerata najavljenih za proleće. Neke manifestacije su pomerene koje su planirane za letnji period, ali ipak većina organizatora je istrajna u cilju održavanja tradicije događaja.

Petak, 05.06.2020.

10:50

Izvor: B92

Sudbina festivala i koncerata nakon pandemije: Ovo su potvrđeni datumi nakon vanrednih mera
Foto: Promo

Podeli:

Koncertna agencija Long Play najavljuju nove datuma koncerata koji su pomereni, ali neki su i definitivno otkazani, a na dobrom su putu da ovogodišnji program Arsenala prebace u 2021. godinu.

''Pandemija kovid-19 u potpunosti je globalno zaustavila koncertna dešavanja još od polovine marta, što znači da smo i mi morali da odložimo čitav niz za proleće najavljenih koncerata. Tako smo Parni valjak prebacili za 3. oktobar u novosadskom Spensu, beogradski koncert Tindersticks je na žalost definitivno otkazan, dok su samo odloženi i čekamo da utvrdimo nove datume za Juru Stublića i Film, In Flames, Nipplepeople i Tricky-a. Pregovaramo sa izvođačima (Placebo, Sum 41, Gogol Bordello, Yngwie Malmsteen, Still Corners...) i na dobrom smo putu da ovogodišnji program Arsenala prebacimo u 2021. godinu, a ovog leta festival ćemo održati u Kragujevcu u nešto drugačijem obliku sa domaćim i regionalnim imenima koja ćemo uskoro saopšiti'' rekli su za B92.net.

EXIT

Nakon što se epidemija završila u većini balkanskih zemalja, predsednica vlade Srbije Ana Brnabić po preporuci Kriznog štaba zamolila je EXIT Festival da se ne otkaže, već pomakne na kasniji letnji termin.

"Ova vest postala je jedna od vodećih protekle nedelje u svetskoj muzičkoj industriji i donela tako potrebnu nadu za povratak manifestacija i vraćanja ukupnog života u normalu. Nakon dodatnih konsultacija, i zvanično su određeni novi datumi za obeležavanje 20 godina jednog od vodećih festivala sveta i EXIT će se i definitivno održati od 13. do 16. avgusta ove godine na Petrovaradinskoj tvrđavi", navode organizatori za b92.net.

EXIT tim najavljuje i da će se ovogodišnje izdanje organizovati u bliskoj saradnji sa nacionalanim kriznim štabom Republike Srbije, a kao jedna od mera biće i smanjenje kapaciteta festivala na pola od uobičajnih 55.000 posetilaca po danu. Biće zatvoreni i pojedini rovovi u kojima je inače smešteno preko 40 bina i zona, ali će najimpresivnija i najveća mesta na Petrovaradinskoj tvrđavi koja čine EXIT legendarnim u svetskim okvirima, kao što su centralni Main Stage, kolosalna Dance Arena i kultna No Sleep bina, ali i još neke manje zone, ovog leta zajedno činiti svetsku prestonicu muzike. Imena izvođača još nisu zvanična, jer kako navode sami organizatori ni oni ne mogu sa sigurnošću, još uvek, da potvrde.

O preporuci srpske premijerke da se EXIT odloži za avgust izvestili su i brojni globalni mediji. Čuveni britanski list Gardijan naveo je da je Srbija uspela da prevaziđe zdravstvenu krizu bez težih posledica, dok britanski Telegraf ističe procenu da će do avgusta epidemiološka situacija biti pod potpunom kontrolom u čitavoj Evropi. I američki Polstar piše o drastičnom poboljšanju zdravstvene situacije i prenosi kako primer iz Srbije može pomoći da se ubrza oporavak celokupne svetske muzičke industrije.

Belgrade Beer Fest

Osamnaesti Belgrade Beer Fest biće održan od 20. do 23. avgusta 2020. godine.

Kako su organizatori izjavili, održavanje festivala je bitno za Beograd i Srbiju, jer manifestacioni turizam, pogotovo sada, mora biti jedan od najvažnijih segmenata razvoja turizma. Više detalja o samim festivalima, programu i sadržajima, očekujte u nedeljama pred nama.

''Nišville 2020''

Internacionalni niški jazz festival ''Nišville 2020'' održaće se u punom formatu od 7. do 16. avgusta 2020, a glavni festivalski program 13, 14, 15, i 16. avgusta 2020. godine na niškoj Tvrđavi.

Lovefest – Vrnjačka banja

Festival iz Vrnjačke Banje, koji je prethodnih godina pobrao brojne nagrade u regionu spreman je da svoje četrnaesto izdanje dočeka čak i u promenjenom formatu, a prema izjavama organizatora, da bi mogli da krenu dalje, neophodni su pomoć i saradnja sa državom.

Drže se zakazanog datuma festivala od 6. do 8. avgusta. Od 4,juna ulaznice su u prodaji.

Wind Rock Fest – Vršac

Jedine za sada poznate informacije su da će biti održan od 30. jula do 2. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare