Imate svetao ten? Izbegnite ove najčešće mejkap greške

Od šminke vrlo mnogo zavisi kako ćemo izgledati – ona je tu da naglasi lepotu, a ne nedostatke. Naučite, zato, kako da izbegnete ovih pet grešaka...

Petak, 26.12.2014.

13:45

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Karmin boje kože

Dame sa porculanskim tenom izgledaju kao prave boginje, ali jedna od najvećih mejkap grešaka koje mogu da učine je nanošenje karmina boje kože jer će na taj način neutralisati konture svog lica, umesto da ih istaknu. Čak i ako ste naglasili oči, držite se što dalje od pastelnih i neutralnih tonova karmina.

Jarko ili upadljivo rumenilo

Rumenilo bi trebalo da podari vašem licu prirodan izgled, a ne da zagospodari njime - lepotice blede kože naročito bi trebalo da obrate pažnju na ovo. Ključ dobre šminke je ujednačeno rumenilo.

Oči bez šminke

Kada dama svetle puti odluči da odmori od ajlajnera, obično se javljaju dva rezultata – ili izgleda izuzetno sveže i mladoliko, ili izgleda iscrpljeno. Znamo da tih ušteđenih 5 minuta ujutru mnogo znači, pogotovo ako ste nenaspavani, ali ništa ne unosi toliko svežine u lice koliko jedan potez ajlajnerom.

Kombinovanje blede šminke sa odećom svetlih tonova

Sestre faning jesu ljupke, ali predstavljaju pravi školski primer toga zašto su za isticanje bledog tena ključne boje i konture. Ako želite da izbegnete da izgledate kao duh, naglasite usne nekom smelom bojom.

Pokušavate da budete nešto što niste

Glimice popout Kejt Blanšet prigrlile su svoju belu kožu, tako da nije ni čudo što izgledaju tako dobro. S druge strane, zbog silne želje za tamnijim tenom i prekomerne upotrebe bronzera, glumica Lindzi Lohan često zbog neujednačenog tena izgleda neprirodno.

Foto: marin/FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare