Surova istina koju želim da ljubavnica mog muža zna

Jedna prevarena žena odlučila je da napiše iskreno pismo ženi koja je rasturila njen brak. U celosti vam prenosimo njeno pismo...

Četvrtak, 19.02.2015.

15:45

Izvor: Super žena

Default images
foto: thinkstock

Podeli:

Prvo: Hvala ti!

Nekoliko meseci želim da napišem pismo ljubavnici svog supruga (sada već bivšeg). Mnogo puta sam zamišljala u glavi šta bih joj rekla kada se sretnemo na ulici. Poznavala sam je lično i imale smo kontakt nakon što sam saznala za aferu. Sada sam dobro i zaista sam okončala svoj brak, pa mislim da sam konačno spremna da joj kažem šta mislim i osećam. Evo nekih stvari koje bih želela da zna:

1. Hvala ti što si bila uzrok

Iskreno i iz dubine srca želim da ti se zahvalim. Da nisam saznala za vašu afer,u bila bih zatočena u groznom braku bez ljubavi – u onom u kojem sam se osećala kao da sam manja verzija same sebe. Možda ne bih uživala ovoliko u svom poslu, u novoj vezi i životu da nije bilo tebe. Sve u svemu, ti si bila uzrok za mnoge lepe stvari u mom životu.

2. Žao mi je ako te tretira kao što je tretirao mene

Prvenstveno, žao mi je ako s njim razmenjuješ teške reči kao što sam ja. Ali što je najvažnije, nadam se da te tretira bolje nego što je tretirao mene. Znam kroz šta smo ja i druga žena pre mene prošle s njim. Sada kada konačno znam ko je i šta je, saosećam s tobom ako si ikada bila svedok takvog ponašanja.

3. Zaslužuješ bolje

Izgledaš mi kao inteligentna devojka koja ima potencijala. Verujem da u ovom periodu života pokušavaš da nađeš sebe. Želim samo da znaš da zaslužuješ mnogo više, mnogo! On je nesposoban da se preda bilo kome i veruj mi, neće biti ništa drugačije ni s tobom.

4. Žene treba da podržavaju jedna drugu

Iako sam ti se zahvalila na svemu i dalje ti zameram što si mi to uradila. Imati emocionalnu i fizičku vezu sa nečijim suprogom nije solidarno prema ostalim ženama, niti je fer. Dovoljno je teško održati stabilnu vezu u današnje vreme, a zamisli kako je tek kada treća osoba upadne u priču. Zato apelujem na tebe da nijednoj ženi ovo više ne uradiš, a ja se nadam da se to neće desiti ni tebi.

5. Uvek imaš izbor

U jednoj od prepiski rekla si mi: “Rado ću se mirno povući. Pokušala sam da izbegnem sve ovo, ali očito ne dovoljno snažno“. Činjenica je da si uvek imala izbor da napraviš odluku pre nego što se sve ovo desilo. Naš je izbor kako ćemo da se prikažemo svetu i kako ćemo se ponašati. Bez obzira na to koliko si se snažno "trudila“ da pobegneš od njega, ti si donela odluku da budeš u vezi sa oženjenim čovekom. Preuzmi odgovornost za sopstvene izbore i odluke. Nadam se da ćeš u budućnosti praviti pametnije izbore i znati da tvoje odluke utiču na tuđe živote.

Znam da se prošlost ne može izbrisati i da svi imamo nešto da naučimo iz nje. Ja sam ponovo pronašla sebe, konačno imam ideju koliko vredim. Ne mogu da se vratim i ispravljam stvari iz prošlosti, mogu samo da idem napred. Nadam se da ćeš i ti nešto naučiti iz ove afere i prići životu s više dostojanstva i samosvesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.