Iznenađujući znak otkriva da li ste u srećnoj vezi

Međusobno poštovanje, razumevanje, podrška, spremnost na kompromise neki su od faktora koji čine srećnu ljubavnu vezu. A novo istraživanje potvrdilo je da postoji još jedan pokazatelj da ste u srećnoj vezi, a o čemu je reč neke će iznenaditi.

Četvrtak, 30.03.2017.

13:34

Izvor: B92

Iznenađujući znak otkriva da li ste u srećnoj vezi
foto: thinkstock

Podeli:

Osobe u ozbiljnoj vezi navikle su da dele sve – ili gotovo sve. Dok većina parova nema problema s deljenjem hrane, kupatila i računa, s deljenjem najintimnijih misli mnogi su puno suzdržaniji. Ali, novo istraživanje objavljeno u časopisu "The Journal of Sex Research" došlo je do zaključka da mogućnost da s partnerom razgovarate potpuno iskreno o apsolutno svemu jako puno govori o kvalitetu veze.

U studiji su učestvovali parovi koji su u vezama bili u proseku dve i po godine. Ispitanici su morali da odgovaraju na pitanja koliko dobru komunikaciju imaju s partnerom, koliko su zadovoljni svojim seksualnim životom, koliko s parnterom razgovraju o seksu, o čemu sve razgovaraju s partnerom i da li su spremni da razgovaraju o manje prijatnim temama.

Istraživanje je dolazalo da su parovi koji su odgovorili da partneru otkrivaju i svoje najntimnije misli bili najsrećniji u vezama, najzadovoljniji svojim seksualnim životom, te da su smatrali da imaju jaku povezanost s partnerom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare