Bez obzira na zaljubljenost ovakve veze su osuđene na propast

Ako nekog zaista zrelo volimo, obično mislimo da ljubav ne bi trebalo da zavisi od njegove fizičke prisutnosti. Da li je to baš tako ili su veze na daljinu unapred osuđene na propast?

Utorak, 30.05.2017.

15:42

Izvor: B92

Bez obzira na zaljubljenost ovakve veze su osuđene na propast

Podeli:

Iako se čini da je zbog novih tehnologija održavanje veze na daljinu olakšano, pitanje je da li Skajp ili Fejstajm mogu zameniti dodir, zagrljaj, seks.

Glumica Ljubinka Klarić je sa 27 godina napustila bogatu glumačku karijeru i otišla u Ameriku zbog ljubavi. Sa suprugom je dobila sina Kostu, ali posle nekoliko godina je shvatila da ne želi da živi na drugom kontinentu.

Odlučila je da se sa sinom vrati u Srbiju i u pozorište, a sa suprugom je brak održavala preko neta. Nažalost, nisu uspeli.

"Ako ste mladi i postoji entuzijazam, treba pokušati vezu na daljinu, a realnost je da to uspeva samo u ruskim romanima, da je neodrživo, ali postoji entuzijazam”, kaže.

Psihološkinja Gordana Nikić kaže da je za kvalitetnu vezu neophodna bliskost, pažnja, dodir, odnosno potrebno je fizičko prisustvo druge osobe.

"Internet može da nam posluži da se upoznamo, da premosti problem upoznavanja, ali je potreban kontakt uživo, da se vidi da li radi hemija, da li se nama ta ososba dopada"

Iskustva psihologa pokazuju da što duže osobe ostaju u virtuelnoj realnosti, teže se naviknu jedna na drugu u realnom životu.

Pogledajte više u prilogu iz emisije “150 minuta”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare