Žene koje nisu u vezi srećnije od solo frajera

Žene koje žive same srećnije su i ispunjenije od samaca jer život u heteroseksualnoj partnerskoj zajednici za njih često predstavlja prilično opterećujući i težak posao, pokazalo je novo istraživanje kompanije "Mintel".

Ponedeljak, 13.11.2017.

15:46

Izvor: Super žena

Žene koje nisu u vezi srećnije od solo frajera
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

Na osnovu rezultata ankete 61 odsto samih žena srećnije je kada živi samačkim životom u odnosu na 49 odsto samaca, prenosi britanski "Telegraph".

Istraživanje je pokazalo i da 75 odsto singl žena prošle godine nije aktivno tražilo vezu - u odnosu na 65 posto samaca.

Razlog tome je činjenica po kojoj heteroseksualna veza zahteva mnogo više ulaganja, rada i napora za žene nego za muškarce.

Zaposlene žene imaju dvostruki teret, u partnerskoj vezi i na poslu, a nedavno istraživanje kanadskih naučnika upućuje i na to da postoji velik raskorak među muškarcima i ženama u vezi kada je u pitanju obavljanje kućnih poslova.

"Dokazano je da žene na kućne poslove troše daleko više vremena od muškaraca. Angažovanije su i na emotivnom planu", kaže profesor Emili Grundi sa Univerziteta Eseks.

Zbog svega žene su zadovoljnije kada su same, za razliku od muškaraca koji žive sami.

Zanimljivo je i da je mnogo ranijih studija pokazalo da su žene bez partnera sklonije brojnijim društvenim aktivnostima, imaju veći broj prijatelja i prijateljica, za razliku od muškaraca samaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.