Istraživanje pokazalo koliko je vremena potrebno da prebolite raskid

"Vreme leči rane", rečenica je koju ste sigurno čuli milijardu puta od svojih prijatelja ili članova porodice. Ali, sigurno ste se bar jednom zapitali koliko je zapravo potrebno vremena da nekog prebolite nakon raskida.

Utorak, 31.03.2020.

21:00

Izvor: super zena

Istraživanje pokazalo koliko je vremena potrebno da prebolite raskid
Foto: depositphoto/SIphotography

Podeli:

I kada će se zaista vaše srce potpuno oporaviti? Oporavak od raskida može pogotovo da potraje ukoliko se nalazite već danima sami u četiri zida zbog izolacije od koronavirusa.

Ali dobra vest je, kako kaže izreka, da vreme zaista leči sve rane, iako vas rezultati ovog istraživanja na tu temu baš i neće utešiti.

Istraživanje objavljeno u stručnom časopisu Journal of Positive Psychology, u kojem je učestvovalo 155 odraslih osoba, otkrilo je da oporavak od raskida u proseku traje tri meseca.

Čak 71 odsto ispitanih reklo je da su nakon toliko vremena uspeli da prepoznaju pozitivne strane raskida i da nastave dalje sa svojim životom, prenosi Your Tango.

Međutim, važno je zapamtiti da se ovde govori o proseku i moguće je da će vama trebati manje, odnosno više vremena da prebolite raskid.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.