Jedna čarobna reč može mnogo da poboljša vaš odnos s partnerom

Bez komunikacije ne može nijedan odnos da opstane, ali postoji način da se ona poboljša.

Petak, 03.04.2020.

12:45

Izvor: super zena

Jedna čarobna reč može mnogo da poboljša vaš odnos s partnerom
Foto: depositphoto/AllaSerebrina

Podeli:

Iako vam se na prvu loptu može činiti kao da je između vas i vašeg partnera sve u redu, postoji mogućnost da vam on neke stvari ne govori u potpunosti iskreno. Ali ne mora da znači da to radi namerno.

Naime, kako piše Your Tango, način na koji postavljate pitanje ili izjavljujete nešto svom partneru je izrazito bitan. Ako ga, na primer, upitate "Zašto mi ne odgovaraš na poruke", on će se osećati napadnutim i postoji mogućnost da će iz toga proizaći svađa.

Ipak, ako istu rečenicu preformulišete i kažete: "Osećam se kao da me ignorišeš", pokazaćete mu da vam je stalo do te situacije i da vam njegovo ponašanje smeta na vrlo obziran i emotivan način. Ono što je ključno u toj rečenici je reč "osećam", koja jasno objašnjava vaše mišljenje i osećanje, a istovremeno ne zvuči kao napad. Zato sledećeg puta kada vam nešto zasmeta u ponašanju vašeg partnera svakako iskoristite ovu "čarobnu" reč i izbegnite nepotrebnu prepirku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.