U vašoj vezi nedostaje strasti: Možda je to zbog jedne od ovih šest stvari

Strast igra veoma važnu ulogu u svakoj vezi, jer ako nje nestane, s vremenom i ljubav bledi.

Saveti | super zena |
Podeli
Foto: depositphoto/AndreyPopov
Foto: depositphoto/AndreyPopov

Ako u vašoj vezi ima sve manje strasti, moguće je da na to utiču neke vaše loše navike i zdravstveni problemi. Ako nije u pitanju novi "predmet interesovanja", onda neka od ovih šest stvari ubija strast u vašoj vezi.

Loša ishrana
Ako ne jedete dovoljno, to može da smanji seksualni nagon. To je i sasvim logično, jer s manjim unosom kalorija telo će imati manje energije, koju verovatno nećete biti voljni da trošite pod pokrivačem.

S druge strane, ako ste skloni prejedanju, posebno u večernjim satima, teško ćete nakon toga imati ikakvu želju za seksom. Pogotovo ako jedete hranu punu zasićenih masti koja može da smanji dotok krvi u polne organe, pa ovo definitivno važi i za muškarce, piše Index.hr.

Manjak sna

I ovo je sasvim logično. Ako spavate manje od šest sati dnevno, uveče ćete verovatno biti pospani i neće vam biti do seksa. Manjak sna negativno utiče i na muški libido, jer dolazi do usporenog lučenja testosterona, što umanjuje želju za seksom.

Foto: depositphoto/VitalikRadko
Foto: depositphoto/VitalikRadko

Kontraceptivne pilule
Brojna istraživanja o kontraceptivnim pilulama pokazala su da one kod žena mogu drastično da smanje želju za seksom.

Stres
Jedno istraživanje pokazalo je da su umor i stres glavni krivci za smanjenje seksualne želje kod čak 60 odsto žena. Isti uzrok spominje se i kod smanjenja seksualne želje kod muškaraca.

Depresija

Depresija, baš kao i stres, negativno utiče na brojne aspekte života, pa tako i na libido, a dokazano je i da su neki antidepresivi odgovorni za seksualnu disfunkciju kod muškaraca.

Anemija
Ako ste anemični, svakako treba da u organizam unosite više gvožđa, a tako ćete vratiti i želju za seksom.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 7 sledeca idi na stranu