"Pedeset nijansi ekstaze": Najbolje poze u seksu za mnogo više bliskosti među partnerima

Poze u kojima ste okrenuti jedno prema drugom, dobre su kada želite da pokažete ljubav i privrženost, gledate se u oči tokom seksa ili dodirujete drugu osobu koliko god možete, objašnjava Marisa Benet, autorka seksualnog priručnika "Pedeset nijansi ekstaze"

Utorak, 14.07.2020.

20:00

Izvor: 24sata.hr

Ilustracija/Foto: depositphoto/ IgorVetushko

Podeli:

Dok partnerka sedi u partnerovom krilu, lako je pustiti ruke da lutaju i istražuju.

Ključ

"Svi imamo običaj da sledimo rutinu i lako je skliznuti na one iste užarene tačke koje dodirujemo svaki put. Stoga, kad budete isprobavali ovu pozu, pustite rukama neka pokušaju da se igraju na neke nove načine", savetuje Benet.

U oči možete da se gledate i ako partnerka legne na bok, savije gornju nogu i položi je ispred sebe. Partner neka se smesti među njene noge i uđe u nju. Ruke su mu na njenim leđima.

"Poza ključa je intimna, ali taj položaj može da izazove ukočenost u leđima i ramenima. Zato neka vam ulje za masažu bude pri ruci. Ovo je izvrsna poza jer se partnerka izvija pod neobičnim uglom, što omogućava da se pripijete jedno uz drugo", kaže Benet, piše 24sata.hr.

Krevet kao oslonac

Ukoliko želite da se gledate u oči u stojećoj poziciji, iskoristite krevet. Partner neka stane uz krevet, okrenut leđima. Partenrka neka ga obgrli rukama, podigne noge na krevet i postavi stopala sa svake strane njegovog tela. On je jednom rukom privlači ka sebi, a drugu joj drži pod bedrom kao dodatni oslonac. Ona može, oslanjajući se o krevet, da se podiže i spušta.

Obraz uz obraz

Partnerka neka potrbuške legne na ivicu kreveta podupirući se rukama o pod. Partner se ispruži preko nje, a dlanove položi na pod pored njenih. Zato što se partner podupire rukama o pod svojom težinom, ne gnječi grudni koš partnerki. Tako ćete moći da budete obraz uz obraz, te jedno drugom da šapućete sve što poželite.

Ostvarite maštariju

Partnerka neka se popne na povišenu površinu, poput stola. Visinu površine najbolje je odrediti prema njegovoj visini. Ako mora da stane na prste ili da se sagne, tražite drugu. Ona neka se okrene leđima i čučne raširenih nogu. Ruke može da stavi pred sebe kao oslonac. On stoji uspravno, a karlica bi trebalo da mu bude potpuno priljubljena uz njenu pozadinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.