Brinite o sebi: Najkraći put do ženskog orgazma

Mnoga istraživanja pokazala su da žene mnogo ređe postižu orgazam tokom seksa, nego muškarci.

Subota, 12.09.2020.

12:10

Izvor: super zena

Brinite o sebi: Najkraći put do ženskog orgazma
Foto: depositphotos/pressmaster

Podeli:

Psiholog dr Lori Minc smatra da je glavni razlog to što se precenjuje penetrativni seks, a u njemu muškarci najlakše dolaze do orgazma. Sa druge strane, stimulacija klitorisa (najkraći put do orgazma za žene), potcenjen je. Zato je odlučila da podeli nekoliko saveta koje će pomoći ženama.

Strategija sa najviše uspeha jeste "usmerena masturbacija". To znači da ljudi imaju jednostavan zadatak - trebalo bi da masturbiraju kod kuće.

Mnoge žene ne dožive prvi orgazam dok ne probaju "pomoćna sredstva" kao što je vibrator, pa one koje to koriste, imaju češće orgazme.

Masturbacija, sa ili bez vibratora, nešto je što žena može da obavi sama, a postizanje orgazma, pa makar i u samoći, jeste važan korak u postizanju orgazma i sa partnerom. Međutim, tu komunikacija igra veliku ulogu.

Dobra komunikacija u vezi je povezana sa seksualnim zadovoljstvom i orgazmima, prenosi portal Psychology Today. Mnoge žene kažu da bi im bilo neprijatno kada bi morale da priznaju partneru da koriste vibrator, a muškarci, sa druge strane, često kažu da su "zahvalni na uputstvima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.