Saveti za uzbudljivu predigru koje niste čuli bezbroj puta

Da bi unapredili svoj seksualni život sa ustajalog na nezaboravni, evo 12 saveta stručnjaka koji će vam pomoći da vratite iskru u svoju spavaću sobu…

Subota, 05.06.2021.

15:16

Izvor: B92

Saveti za uzbudljivu predigru koje niste čuli bezbroj puta
Foto: shutterstock/Dmytro Kapitonenko

Podeli:

Počnite s tim da budete dobar partner izvan spavaće sobe

"Uobičajeno shvatanje predigre odnosi se na ono što radimo neposredno pre samog čina seksa. A predigra zapravo uključuje i sve što ste radili tokom dana, a vodilo je prema seksu. Tokom dana bi trebalo da pokažete partneru/ki da vam je stalo, obavljajući zadatke koje će im olakšati život, a podrazumeva se i da ne radite ništa što bi moglo biti uzrok svađe, poput kršenja obećanja ili sličnog", savetuje seksualni terapeut Tom Marej.

Otkrijte svoje perverzne fantazije jedno drugom


"Podelite svoje perverzne i najskrivenije maštarije s partnerom/kom. Tada odaberite veče u kojoj ćete da isprobate nešto od toga. Ponekad malo ohrabrenja može puno da znači u oslobađanju svoje seksualnosti i strasti. Ukoliko je potrebno, dogovorite pravila pre akcije i krenite da se zabavljate", kaže seksualna terapeutkinja Nazanin Moali.

Pokrenite sva čula


"Čula nas čine prisutnim u trenutku. Na primer, dok se ljubite, osluškujte disanje partnerke, pokušajte da odgonetnete na koje načine ona reaguje u očekivanju poljupca. Osetite mekoću kože, teksturu jezika… Senzualnost podiže predigru na jedan sasvim novi nivo", kaže seksološkinja Gudi Hauard.

Seksi porukama podstaknite raspoloženje


"S predigrom možete da započete i pre nego se nađete oči u oči. Mentalna stimulacija uoči samog susreta jako je potcenjena. Nagovestite šta ćete raditi partneru kada se napokon vidite, zajedno smišljajte vruće igrice ili šaljite seksi fotografije. To će sve u vama probuditi želju pa će u trenutku susreta doći do prave eksplozije strasti", kaže Robin Vilson Biti, seksualna edukatorka.

Pravite se nedostupnima

"Kako je poenta predigra podićiseksualnu želju, ponekad to možete da podstaknete tako što ćete partneru/ki pokazati kako niste uvek na raspolaganju. Možete isto tako slati poruke u kojima ćete opisivati sve što se neće dogoditi. Ovakva vrsta zadirkivanja može probuditi strast i u najhladnijima", kaže seksolog Lorens Sigel.

Saznajte koji uzroci vam smanjuju želju i rešite ih se

Mnogi se koncentrišu na podizanje uzbuđenja i stvari i metode kojima to postižu. Ali važno je posvetiti se i stvarima koje vam smanjuju uzbuđenje i seksualnu želju. Kada se jednom pozabavite stvarima koje vam smanjuju želju, primetićete i porast spontanosti u svom životu.

Usporite

"Požurivanje užitka na kraju može biti kontraproduktivno. Usporite. Ljubite se nekoliko sekundi duže, dodirujte se, masirajte, vrhunac će na kraju biti jači nego da ste sve odradili na brzinu", kaže Maksvel Rouz.

Eksperimentišite s temperaturom
"Ako se igrate s različitim temperaturama, tako ćete pokrenuti nervne završetke i povećati uzbuđenje. Možete se igrati kockicama leda, voskom", rekla je Nazanin Moali za Huffpost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.