Stručnjaci objašnjavaju: Šta tačno podrazumeva dobar seks

Da li se slažete?

Saveti | super zena |
Podeli
Foto: shutterstock/4 PM production
Foto: shutterstock/4 PM production

Seksolog dr Angela Džons kaže da je seksualna aktivnost suština naše prirode:

"Ljudi su seksualna bića, pa ako ne radite na svom seksualnom životu i ne razumete svoju seksualnost, uskraćujete sebi potpuno razumevanje ko ste. Ne samo da vam znanje o tome šta radite seksualno pomaže da pronađete zadovoljstvo, već je i sam seks oblik komunikacije i brige o sebi", kaže ona.

Ona smatra da dobar seks podrazumeva sam čin: "Za dobar seks se radi o putovanju, a ne o odredištu. Ako se fokusirate samo na orgazam, tada ćete propustiti zadovoljstvo i iskustvo čitavog intimnog čina", kaže doktorka.

Njena koleginica seksolog i doktorka Džes Orajli smatra da ne postoji univerzalna definicija dobrog seksa i da nije sve u penetraciji: Seks je sve ono što vam donosi erotsko zadovoljstvo. To može podrazumevati ljubljenje, flertove, grljenje... i ova lista nije potuna", smatra Džes.

Činjenica je da vođenje ljubavi može da pomogne da se osećete odlično: "Fizički, seks može pomoći u poboljšanju sna, snižavanju krvnog pritiska, pojačava imunološki sistem. A mentalno, može povećati samopouzdanje, pa čak i ublažiti stres", kaže Džonsova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 3 sledeca idi na stranu