Šest saveta kako da "začinite" odnose sa partnerom

Ako je vaš seksualni život zapao u monotoniju i imate želju da ponovo vratite strast i uživanje u postelju ovo su saveti koji vam mogu pomoći.

Saveti | vijesti.me |
Podeli
Foto: Shutterstock/MBLifestyle
Foto: Shutterstock/MBLifestyle

Neka svaka nova noć bude puna izazova, pomerite granice, upoznajte svoje telo, iznenadite partnera.

Seksolozi, bračni savetnici i drugi najveći stručnjaci za seks dali su svoje preporuke.

1. Koristite dodir kao najjače oružje

Seks je zasnovan na dodiru, ali većina nas ne zna kako da koristi ruke da bi partneru pružili zadovoljstvo. Potrudite se da savladate veštine masaže i erotskog dodira i otkrićete potpuno novi užitak. Ruka je najbolja seks igračka ikada izumljena, poručuju seksolozi.

2. Pitajte ono što vas zanima

Biti odličan u krevetu uči se kroz praksu, usmeravanje, obraćanje pažnje na partnerove zvukove i pokrete, ali i kroz knjige.

Niste sigurni da li radite sve dobro? Pitajte partnera pitanja poput "Šta ti se najviše svidelo?"

Ali nemojte da ga to pitate tokom seksa niti odmah nakon njega. Pitajte ga nekoliko sati posle, kada oboje budete opušteni, otvoreni jedno prema drugom i raspoloženi za komunikaciju.

3. Recite 'da'

Umesto da smišljate razloge zašto ne želite da imate seks s partnerom i zašto ne želite da isprobate nešto novo poput igranja uloga ili laganog vezivanja i ostvarivanja ličnih fantazija, dozvolite sebi da kažete 'da' i da budete otvoreni prema novom iskustvu.

Otvorenost prema novim iskustvima omogućiće vam da se dublje povežete s partnerom - i sa vlastitim željama.

4. Povežite se s partnerom na više načina

Odličan seks je puno više od fizičkog čina. Kada ste vi i vaš partner povezani na više načina, mentalno, emocionalno i duhovno, vaš seksualni život biće bolji nego što ste mogli i da zamislite.

5. Pričajte tokom seksa

"Prljavi" razgovori odmah će promeniti vaš seksualni život. Još bolje će biti ako podstaknete svog partnera da priča. Stručnjaci za seks ističu da bi muškarac u krevetu trebalo da priča mnogo više od žene. Kako da ga podstaknete da progovori? Budite primer i progovorite prvi. Dodavanjem "prljavog" pričanja vašoj seksualnoj rutini, vaši orgazmi postaće duži, jači i češći.

6. Fokusirajte se na osećaj

Stručnjaci za seks savetuju da se, umesto na izgled, usredsredite na osećaj. Zatvorite oči, udubite se u seksualni čin i obratite pažnju na ono što u tom trenutku osećate. Kada shvatite koliki užitak je vaše telo sposobno da oseti, vaše samopouzdanje će se vinuti do neba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 2 sledeca idi na stranu