Budi bolja, budi bolje

Pet saveta za nezaboravan seks – čak i kada ste najumorniji

Zdrav seksualni život je povezan sa dobrom funkcijom srca, smanjenim stresom, dugovečnošću i mnogim drugim prednostima. Ali šta ćemo onih dana kada se osećamo iscrpljeno i fizički i psihički?

Saveti | prva.rs |
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Stručnjaci dolaze i podsećaju nas da je seks neophodan, ne samo za naše zdravlje, već i za održavanje ljubavne veze, da ne bismo došli do raskida i pitali se kako se to desilo. Dakle, ako ste u sličnoj fazi, postoje načini da imate seks, iako ste iscrpljeni.

Postoji više od pukog prodora

Kada govorimo o seksu, ne moramo da se ograničavamo na penetraciju. Preliminarne pripreme su jednako važne i mogu nas dovesti do orgazma. Svakako će nam dati hormone dobrog raspoloženja, oksitocin i dopamin.

Pokušajte sa lenjim pozama

Kada umor prevlada, ne moramo da radimo vratolomije ili pokušavamo nove stvari u seksu. Za udobnost i uživanje biramo klasičnu misionarku ili „kašičicu“ sa strane sa jastucima. Bilo šta što ne zahteva mnogo energije i truda.

Seks po podne

Bilo da radite od kuće ili idete u kancelariju, popodne je idealno za seks. Kortizol se povećava, a melatonin, koji nas šalje u san, tada se smanjuje.

Neka intimnost bude prioritet

Ako mislite da su lični trenuci sa partnerom poslednji na listi ili to doživljavate kao kućne poslove, postoji problem. Poenta je da želite da provodite vreme zajedno i ne osećate da je seks zadatak koji treba ispuniti. Zagrljaji, poljupci, milovanja i razgovori koji vas drže zajedno i održavaju smislenu komunikaciju takođe su od koristi.

Spor (i prijatan) seks

Što je seks sporiji, potrebno je manje energije. Takođe je prijatnije, jer nema žurbe i stresa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 3 sledeca idi na stranu