Saveti iz Kama Sutre uz koje seks postaje nezaboravno iskustvo

Mnogi Kama Sutru doživljavaju isključivo kao zbirku seksualnih poza, ali ona je puno više od toga. Osim seksa, drevni tekst fokusira se i na odnos između partnera, ali i na samu ljubav.

Sreda, 18.01.2023.

14:16

Izvor: zadovoljna.hr

Saveti iz Kama Sutre uz koje seks postaje nezaboravno iskustvo
Foto: 4 PM production/Shutterstock

Podeli:

Iako se radi o savetima starima nekoliko hiljada godina, većinu pravila o kvalitetnom ljubavnom i seksualnom odnosu lako je primeniti i danas.

Pokazali tajni znak svingera, pa doživeli neprijatnost: "Počeli su da nam se smeškaju" VIDEO

Za drevnog indijskog filozofa Vatsiaiana koji je napisao Kama Sutru seks je deo prirodnog balansa života, a u nastavku teksta pročitajte njegova tri pravila za maksimalno seksualno zadovoljstvo.

Ovu pozu u seksu muškarci prvo odbijaju, a onda ostanu bez teksta

1. Predigra je ključan deo seksa

Prema Kama Sutri nema dobrog seksa bez predigre koja mora da bude temeljno odrađena. Pritom, predigra nije samo fizička. Kama Sutra kaže da je i intimnost predigra, a ona uključuje kvalitetnu komunikaciju i verbalno iskazivanje ljubavi. Autor teksta navodi da je važno partneru na sve moguće načine pokazati da ga volite i želite, a u tome najveću ulogu, uz dodire, imaju i reči.

Jedan pritisak dovoljan je da izazove eksplozivni orgazam, evo i kako – evo i gde VIDEO

2. Žena uvek ima prednost kada je u pitanju orgazam

Poznato je da muškarci lakše i brže doživljavaju orgazam, dok je ženama potrebno malo više stimulacije. Većina muškaraca sada bi pomislila kako je logično da onda oni prvi dožive orgazam, ali Kama Sutra se ne slaže s tim.

3. Seks treba ceniti

Prema Kama Sutri, svrha seksa nije samo fizičko zadovoljstvo, nego moramo da ga posmatramo kao nešto puno značajnije. Seks je put do bolje komunikacije, a što je komunikacija bolja, to je povezanost partnera i njihovo zadovoljstvo veće. Cilj seksa je i poverenje, otvorenost, briga o partneru kao fizičkom, ali i emotivnom biću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare