Konačno je otkrivena tajna vatrenog seksa – možda bi trebalo da se bacite na posao

San podiže nivo energije i poboljšava seksualnu izdržljivost, a smanjuje i nivo hormona koji uzrokuju stres, kaže autorka jednog istraživanja.

Saveti | Večernji.hr |
Podeli
Foto: SantiPhotoSS/Shutterstock
Foto: SantiPhotoSS/Shutterstock

Nakon što je za jednu britansku firmu kao voditeljka napravila istraživanje o spavanju, neurološkinja dr Verena Sen, objasnila je kako san pomaže svim aspektima života, pa tako i onom seksualnom.

Bivša ruska špijunka otkrila pet saveta kako da zavedete muškarca

"Kad ne spavamo dovoljno u organizmu raste nivo kortizola, a testosteron je potisnut, zbog čega manjak sna smanjuje želju za seksom, ali i verovatnoću dobrog seksa", objasnila je ona.

Osim toga, rekla je, spavanje takođe može da poveća naše samopouzdanje vezano za fizički izgled i da pomogne u ravnoteži autonomnog nervnog sistema, koji reguliše osnovne telesne funkcije kao što su disanje i probava, ali i one sekundarne, seksualne.

Da li vam se već desilo? Zašto izgovaramo ime bivšeg partnera tokom vatrenog seksa

Još je jedna studija o vezi seksa i spavanja objavljena u časopisu "Journal of Sexual Medicine", a pokazala je da se sa svakim dodatnim satom spavanja ženama za 14 odsto povećavaju šanse da iniciraju seks.

Večna tema: Da li razlika u godinama povećava rizik od raskida?

"San nam podiže nivo energije i poboljšava seksualnu izdržljivost, pa smanjuje nivo hormona koji uzrokuju stres što nam omogućava da budemo zadovoljniji našim telima", rekla je dr Sen za The Sun.

Spavanje, dodaje, povećava i kreativnost, pa je veća verovatnoća da ćete eksperimentisati u spavaćoj sobi, isprobavati nove poze i vrste predigre.

"Rekla bih da je tajna sjajnog seksa u sedam do devet sati kvalitetnog sna", zaključila je doktorka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 12 sledeca idi na stranu