Da li ljubavna "afera" na poslu ima srećan završetak? "Zavisi od firme" VIDEO

Ljubavne veze, ali i afere na poslu nisu retka stvar, a neka istraživanja pokazuju da su prevare sa kolegom zapravo najčešće. Ipak, koliko često to što počne kao "afera" preraste u pravi ljubavni odnos?

Ponedeljak, 27.03.2023.

16:00

Izvor: superžena

Da li ljubavna
Foto: Printskrin/TV Prva

Podeli:

Tm povodom, voditeljka TV Prva je u razgovoru sa psihološkinjom Ljiljanom Maldaner i osnivačem "Društvene dinamike u službi zavodjenja" Milošem Koprivicom pokušala da odgovri na ovo teško pitanje.

Kako je istakla psihološkinja Ljiljana, ova pojava nije strana, te se u 30 odsto slučajeva ove "afere" završe brakom.

"Nekih 30 odsto ljubavnih afera na poslu završi se brakom i formiranjem porodice. Naravno, sve zavisi od politike firme", istakla je ona.

Sa druge strane, Miloš Koprivica tvrdi da, ukoliko postoji strast između kolega, politika firme ne važi za potencijalne ljubavnike.

"Ništa ne može da se zabrani. Ono što savetujem ljudima kada se upoznaju na poslu, jeste da temu sa posla prebace van tog konteksta, pa da se nađu van radnog vremena. Da nađu neku zajedničku aktivnost", kaže on.

A šta se dešava kada dođe do raskida između ljubavnika?

Kako kaže psihološkinja, o tome bi potencijalni golupčići trebalo da razgovaraju na početku ljubavnog odnosa, jer, ukoliko se desi naprasni raskid, radno okruženje u kojem se nalaze ne bi trebalo da trpi, kao ni njihovi poslovi.

Detaljnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare