Ove seksi igrice će vas dovesti do ludila: Spremite kocke leda, hranu i aparat za gašenje požara

Ljudska koža je puna receptora koji mogu da "očitaju" temperaturu onoga koji je dodiruje, odnosno da prepozna da li je to što nas je dodirnulo, toplo ili hladno, što je zapravo prirodan način kojim se naše telo štiti od mogućeg uticaja prevrućih ili prehladnih predmeta.

Četvrtak, 25.05.2023.

18:52

Izvor: 24sata.hr/Marijana Matkoviæ

Ove seksi igrice će vas dovesti do ludila: Spremite kocke leda, hranu i aparat za gašenje požara
Foto: VGstockstudio/Shutterstock

Podeli:

Ti receptori su korisni, važni da se ne bismo opekli kad se približimo vrućem šporetu, međutim mogu biti veoma korisni i ako želite da povećate seksualni užitak "toplo-hladno" igricama, donosi Men's Health.

"Igra vruće-hladno podrazumeva korišćenje toplog, odnosno hladnog dodira tokom seksualne igre, kaže seksolog Brajoni Koul, prodavac seks igračaka.

Ideja koja stoji iza toga je da varijacija temperature stimuliše vaše receptore, stvarajući senzacija u vašem telu. Pritom, možete da koristite kocke leda na telu, ili seksualnu igračku koju ste pre toga držali u zamrzivaču, pa onda kapnuti vrući vosak na telo partnera i slično.

"To može biti deo predigre, 'alat' za podizanje uzbuđenja tokom seksa, ali i kao način opuštanja nakon seksa", kaže Koul.

U saradnji sa blogerkom Ešli Kob istaknuto je nekoliko saveta o tome kako zagrejati stvari i/li ohladiti temperaturu u spavaćoj sobi.

Za hladni nadražaj

1. Dodiri kockicama leda

Led se može koristiti za masažu bradavica, unutrašnje strane bedara, masažu vrata ili područja ispod grudi, kaže Kob. Možete da stavite i ledenu kockicu u usta, ili uzeti gutljaj hladne vode, pa približiti usne partneru. Prirodna toplina iz vaših usta i hladnoća iz leda mogu izazvati "žmarce" u telu.

Pripazite, naravno, da je reč o manjoj kockici leda koja ne može da izazove gušenje, savetuju stručnjaci.

2. Ohladite svoje seksualne igračke

Sve staklene i nerđajuće seksualne igračke možete staviti u frižider pre seksualnih igrica. Druga mogućnost je da ih potopite u čašu ledene vode, kaže Kob. Takođe, možete da koristite povez preko očiju kako biste mogli da iznenadite partnera promenama temperature.

Izostanak vida pojačava iščekivanje, a poseban osećaj daje to saznanje da ne možete da predvidite partnerove pokrete.

3. Koristite ohlađenu hranu

Ližite sladoled sa bradavica vašeg partnera, testisa ili bilo kog dela tela na kom vam se to čini zabavno. Pokušajte da pređeto nekom smrznutom poslasticom preko partnerovog tela, pa poližite slatki trag.

4. Hladnim rukama pratite trag toplih usana

Pripremite činiju ledene hladne vode i utopite ruke u nju da se dobro ohlade. Pređite na partnerovo međunožje, pa se jezikom poigrajte, a onda ga dodirnite hladnim rukama. Ista taktika je primenljiva i na partnerovom penisu.

Za topli nadražaj

1. Masaža toplim uljima

Pokušajte da kapnete toplo ulje na njegova leđa i priuštite mu erotsku masažu, kaže Koul. Druga opcija je da kupite svećice sa mirisnim voskom, pa ih zapalite, nakon čega ga možete koristiti za masažu.

2. Uživajte u igri voskom

Postoje sveće posebno dizajnirane za seksi masažu, za sagorevanje na nižim temperaturama od uobičajenih voštanih sveća koje su bolje za seksi igre, objašnjava Kob. Obične sveće mogu biti prevruće i opeći partnera. U ovom slučaju, partner će osetiti nežan dodir topline i zaista uživati.

3. Oprezno se igrajte vatrom

Ako odlučite da koristite vatru u blizini tela ili na koži osobe, budite jako oprezni. To podrazumeva upotrebu plamena sveće u blizini kože, tapkanje kože upaljenom bakljom ili upotrebu 'vatrenog biča' na koži, kaže Koul. No, imajte na umu da su ove igre opasne, te da je potrebno da preduzmete niz mera opreza. Svakako pripremite mokre peškire i aparat za gašenje požara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.