Kako da doživite orgazam? Ne moraju žene uvek da "budu gore", postoje i drugi načini...

Saveti | 24sata.hr/Ema Mihanović |
Podeli
Foto: LightField Studios/Shutterstock
Foto: LightField Studios/Shutterstock

Ako do sada niste znali, žene ne moraju da budu uvek “gore” kako bi doživele orgazam. Iako mnoge dame kažu da im je položaj “na vrhu” jedan od najboljih za postizanje ogazma, jer taj pokret pomaže prilikom stimulacije klitorisa, ali nemojte da vas to zavara. Postoje i drugi načini koji će vam pružiti seksualno zadovoljstvo!

Glumica Rejčl Bilson je nedavno iskreno govorila o svom seksualnom životu. Priznaje da nije mogla da doživi orgazam tokom penetrativnog seksa, sve do svojih 30-ih.

"Naučila sam da ako želim da doživim orgazam tokom seksa, moram da budem gore, na muškarcu", rekla je.

Očigledno je da je razlog što gornji položaji funkcionišu uspešno za mnoge taj što ti pokreti maksimalno stimulišu klitoris. Neki ih takođe preferiraju jer zahtevaju veću aktivaciju, što može ubrzati protok krv u genitalije. To zauzvrat može dovesti do snažnih orgazama i povećanog nivoa uzbuđenja.

Ako ne želite da budete gore, na muškarcu, to ne znači da ćete manje uživati u seksu.

Svi doživljavaju orgazam na najrazličitije načine, a ako nađete metodu koja vam odgovara, trebalo bi maksimalno da je iskoristite.

Različiti položaji odgovaraju mnogima, dok masturbacija nekima takođe može doneti dosta užitka.

"Maštarije i želja za orgazmom mogu igrati veliku ulogu u načinu na koji smatrate da su određeni položaji i stimulacija prijatni. Neki položaji u seksu su standardizovani i to vas može naterati da zaboravite da postoje alternativni načini uživanja, koji se često razlikuju od standarizovanih seksualnih scenarija onoga što mnogi misle da bi im trebalo pomoći u postizanju orgazma. Imamo različite povezane nerve na koje naša tela reaguju i pretvaraju ih u zadovoljstvo, a oni nisu samo u genitalijama i mogu se stimulisati u različitim područjima za svakoga", objašnjava klinička seksološkinja i stručnjak Nes Kuper.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 12 sledeca idi na stranu