Pravilo 10-5-10 za eksploziju užitka i neverovatno dobar seks

Postoji jedna metoda koja obećava vrhunski užitak i maksimalno zadovoljstvo u krevetu. Zove se pravilo 10-5-10 i služi tome da niko ne zaboravi na predigru.

Sreda, 07.06.2023.

12:27

Izvor: .24sata.hr

Pravilo 10-5-10 za eksploziju užitka i neverovatno dobar seks
Foto: Kotin/shutterstock

Podeli:

Doktorka Daženel Hovel razjasnila je zašto bi predigra uvek trebalo da igra glavnu ulogu. Iako mnogi možda nemaju uvek vremena da joj se prepuste, ona tvrdi da postoje brojni razlozi zašto je ona vredna truda.

"Znam da ponekad jednostavno nećete imati vremena za nju, ali kada ga budete imali, isprobajte moju strategiju koja će vam pomoći da stvarno osetite seksualno uzbuđenje, seksualno iščekivanje i pojačano uzbuđenje tokom vaše sledeće predigre. Moje pravilo 10-5-10 za predigru je strategija koja stimuliše različite erogene zone po celom telu, a to može toliko zapaliti vaš mozak i telo da ćete moliti za još!", rekla je Howell.

Prvih 10 minuta


"Prvih 10 minuta provodite samo na vratu i iznad njega. To uključuje poljubac u vrat, uvo, usne i tako dalje. Ljubite se koliko god želite", kaže.

Rekla je da možete početi na kauču ili na stojeći pre nego što krenete u spavaću sobu. Možete raditi šta god želite na području vrata i lica pre nego što pređete na neko drugo mesto. Radite to dobrih 10 minuta.

Sledećih pet minuta

Zatim morate ići ispod vrata, ali ne dalje od pupka. Od milovanja preko stimulacije bradavica do ljubljenja – postoji mnogo stvari koje možete isprobati.

"Posebno uživajte u ovom delu, jer se pokazalo da stimulacija bradavica pre seksa pojačava vaše uzbuđenje", dodala je.

Postoje čak i naučna istraživanja koja su dokazala da stimulacija bradavica i grudi može povećati seksualno uzbuđenje i kod žena i kod muškaraca.

"Kada su vaše bradavice stimulisane, to povećava oksitocin koji šalje krv u vašu maternicu, vaginu i klitoris. Ako vam bradavice postaju tvrde, to može pomoći da i klitoris postane tvrd", nastavila je.

Poslednjih 10 minuta

Za kraj trebalo bi provesti dobrih 10 minuta dole, znači bilo gde ispod pupka. Možete se zabavljati kako god želite – rukama, ustima ili čak dodavanjem seksi igračke.

"Ako nameravate da se upustiti u penetrativni snošaj, prvo pričekajte 10 minuta kako biste se stvarno zagrejali i probudili svoj klitoris, stimulisali svoje telo i bili u iščekivanju onoga što sledi. Ako se nećete upuštati u penetrativni snošaj, provedite koliko god vremena želite tokom ovog poslednjeg dela pravila 10-5-1", objasnila je Hovell.

Iako pomisao na apstinenciju još 10 minuta zvuči kao mučenje, na kraju će to dovesti do većeg vrhunca, piše Daily Star.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.