Njujork voli Marinu: Srpska kreatorka na Nedelji mode, ali i Brodveju!

Modna dizajnerka Marina Mićanović uveliko pakuje kofere za putovanje u Njujork gde će 13. septembra imati svoju reviju na čuvenoj njujorškoj Nedelji mode. Pored toga, dobila je i neverovatno atraktivnu ponudu da bude kostimograf predstave na Brodveju!

Utorak, 30.08.2016.

13:09

Izvor: Super žena

Njujork voli Marinu: Srpska kreatorka na Nedelji mode, ali i Brodveju!

Podeli:

Ovo je veliki uspeh za srpsku modu uopšte i nešto na šta treba da budemo ponosni. Odlično je što postoje modni dizajneri koji uprkos nepovoljnoj klimi za autorsku modu kod nas, svojim talentom i sposobnošću pronalaze način da dopru do centra modnih dešavanja – Njujorka.

- Ponuda za Brodvej mi je još u domenu neverice. Presrećna sam zbog toga! Ne mogu da vam otkrivam sve detalje jer su pregovori još u toku i nadam se da će biti finalizovani odmah posle moje revije. Reč je o predstavi inspirisanoj tangom, što je fantastično jer tango igram godinama. Dizajniranje i tango su moje dve velike strasti, a sada ću ih i povezati kroz ovaj projekat. Revija u Njujorku i ova ponuda sa Brodveja, to su velike stvari, predivne stvari, ono za šta sam se borila i za šta sam radila... Jasno je da ovo je ovo prelomni trenutak u mojoj karijeri, ali i u životu – objašnjava modna dizajnerka.

*ALT

Inače, Marini je ovo drugi put da svoj rad predstavlja u Njujorku. Naime, u februaru ove godine učestvovala na nedelji mode u okviru grupne revije sa još dvojicom kolega iz Srbije, a sada se predstavlja potpuno samostalno u okviru AMCONYC platforme i to u udarnom večernjem terminu od 20 h.

*ALT

Marinin autentični modni pečat koji ostavlja na svojim kreacijama još od prve kolekcije, prisutan je i sada. Modele odlikuju avangardni krojevi sa mnogo ručnog rada.

Isprepletanim trakama, kolekcija dobija na punoći i inovaciji. Lepršavi materijali u intenzivnim bojama u kombinaciji sa kožnim detaljima prilagođeni su novom vremenu.

- Ova kolekcija je moj vid komunikacije sa ženama koje su otvorene da nose nešto drugačije i unikatno. To su dame koje vole da eksperimentišu, modno su osvešćene i prvenstveno svesne sebe – zaključuje Marina.

*ALT

Inspiracija kolekcije postavljena je u sedamdesete godine što je oslikano kroz slobodu pokreta i simboliku boja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare