Ako ćemo ovaj trend viđati i na srpskim ulicama, teško nama (VIDEO)

Nova linija tašni čuvene francuske modne kuće "Luj Viton" nosi ime "Majstori" i potpis Džefa Kunsa koji je, umesto svojim, odlučio da je ukrasi delima Da Vinčija, Fragonara, Rubensa, Ticijana i Van Goga.

Četvrtak, 27.04.2017.

12:34

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Amerikanac Džef Kuns čiji "Pas od balona" drži rekord za najskuplje delo živog umetnika od kada je u novembru 2013. prodato za 58,4 miliona dolara, pridružio se kolegama Takašiju Murakamiju, Ričardu Prinsu, Danijelu Bjurenu i Dejmijenu Herstu, koji su do sada sarađivali sa kućom "Luj Viton".

Pošto posete muzejima širom sveta opadaju, likovna umetnost mora da pronađe nove načine da dopre do mlađe publike. Tako su stručnjaci modne kuće odlučili da se spoje sa "Luvrom" i da progovore na jeziku koji će razmeti i mladi i ljudi širom sveta. Kuns je radio u tajnosti na projektu "Majstori" skoro godinu dana.

Osim tašni, dizajnirao je i ešarpe, priveske za ključeve, novčanike, futrole za laptopove. U unutrašnjosti svake tašne nalazi se portret i kraća biografija umetnika, kao i naziv slike koja je na spoljašnjosti. Tu je i privezak/silueta Kunsovog zeke od balona, kao i prerađen čuveni LV monogram sa inicijalima JK.

"Ovo je radikalni potez za našu kuću, koja do sada nikada nije menjala ulogu", ističe se u zvaničnoj izjavi modne imperije.

Osim Da Vinčijeve "Mona Lize" i Van Gogovog dela "Žitna polja sa čempersima" Kuns je odabrao i Ticijanovo platno "Mars, Venera i Kupidon" i Fragonarovu "Devojčicu sa psom".

Pogledajte i:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare