Biljana Tipsarević: Radim 12 h dnevno, nema vremena za predrasude

Upoznali smo je kao suprugu poznatog sportiste, tenisera Janka Tipsarevića, ali Biljana Tipsarević uspela je da godinama predanog rada i učenja izbriše to zvanje. Sada je uspešna modna dizajnerka koja za portal "Super žena" govori da njen put nije uvek bio posut laticama ruža. Nekada je bilo i trnja.

Četvrtak, 15.02.2018.

15:05

Izvor: B92

Biljana Tipsarević: Radim 12 h dnevno, nema vremena za predrasude
Foto: Privatna arhiva

Podeli:

"Svoj posao radim maksimalno profesionalno sa mnogo uloženog truda i ljubavi. Radni dan mi nekada traje i po 12 sati. Ali ljudi koji žele da imaju predrasude o meni verovatno će ih imati i dalje. Nije to karakteristika samo našeg društva. Žene se svuda susreću sa ovim problemom, uvek će biti onih koji će njihov uspeh komentarisati uspešnim mužem. Janko je moja velika podrška u svakom smislu i beskrajno sam ponosna na njega, ali svako od nas radi svoj posao", kaže na početku razgovora.

Foto: Privatna arhiva

Ne krije svoje uzbuđenje zato što je posle trinaest uspešnih kolekcija potpisala i novu, i to onu za koju mnogi kažu da je kruna rada - kolekciju venčanica. Inspiracija su joj bile vladarke iz različitih epoha koje su plenile ne samo svojom lepotom i elegancijom, već stavom, znanjem i naprednim shvatanjima.

"Dugo sam radila na njoj i sa mnogo ljubavi. Moje venčanje je jedan od najlepših momenata u životu i zaista bih volela da sve devojke dožive takve emocije. Ova kolekcija odiše otmenošću i elegancijom, ali ona istovremeno omogućava devojkama i nesputanost. Haljine za venčanja su modernog kroja, izrađene od svile i najfinije francuske čipke. Svakom modelu je posvećena velika pažnja u ručnoj izradi sa posebnim detaljima, koji haljinama daju izuzetnu dozu luksuza i bajkovitosti", objašnjava dok joj osmeh ne silazi sa lica.

Foto: Privatna arhiva

Naša sagovornica objašnjava da kreira za žene koje, pre svega, veruju u sebe.

A kada govorimo o nezaobilaznoj temi trendova na pragu prolećne sezone, ona kaže:

"Uveliko sam u procesu realizacije prolećne kolekcije. Biće zabavna i ženstvena, tako ja vidim modernu Beograđanku gde god da se pojavi, bilo na poslu ili u večernjem izlasku".

Takođe, govoreći o modi kao sinonimu lepote domaća dizajnerka je rekla i da je moda odavno prevazišla puko odevanje. Ona oslikava kulturološki stepen, ekonomski momenat, društvene odnose i mnoge druge klime u jednom društvu. Ona je delatnost svetskih razmera i fenomen koji se može proučavati sa različitih aspekata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.