Skrivena poruka: Dugonoge lepotice izazvale gnev na Instagramu

Visoke, mršave i tanke - takve su manekenke koje reklamiraju novu kolekciju kupaćih kostima jednog američkog brenda. I to je bio povod da krene žestoka prepirka na Instagramu čim su promotivne fotografije objavljene.

Četvrtak, 15.02.2018.

17:36

Izvor: B92

Skrivena poruka: Dugonoge lepotice izazvale gnev na Instagramu

Podeli:

"Da li su druge tamnopute manekenke bile zauzete?", "Više neću da kupujem vaše komade"... samo su neki od brojnih negativnih komentara na kampanju čije su zvezde 13 vitkih, dugonogih manekenki.

Problem nije samo u tome što kampanja ne uključuje modele različitih veličina i oblika, kao što je trend u poslednje vreme u modnoj industriji, već i to što su, osim Jordan Dan, manekenke bele puti.

"Koncept za našu novu kampanju osmislili smo pre 18 meseci i ideja je bila da okupimo poznate manekenke koje će same učestvovati u dizajnu kupaćih. Nama se činilo kao odličan potez. Da malo promenimo odnos modela i brenda, nismo imali nameru nikoga da isključimo. Jednostavno one su pristale i to je to. Sledeći put će biti bolje", opravdao je svoju novu kampanju direktor i osnivač brenda Isak Ros.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare