Birajte dobitne modne kombinacije: Crveno navodi na strast, plavo smiruje

Istraživanja pokazuju da boja može da ima psihološki učinak, jer kada gledamo određene nijanse, aktiviraju se neurološke reakcije u mozgu pa hipotalamus oslobađa hormone. Zato mudro birajte koje boje nosite, neke mogu da vas navedu i na seks.

Ponedeljak, 12.03.2018.

17:00

Izvor: Super žena

Birajte dobitne modne kombinacije: Crveno navodi na strast, plavo smiruje
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

Pogled na crvenu ili ružičastu boju podstiče oslobađanje dopamina, hormona koji stvara dobra osećanja. Naše raspoloženje može da postane toliko dobro da može da se desi i da poželimo više seksa.

Hladni tonovi poput plave boje podstiču stvaranje hormona oksitocina, koji nas čini smirenijim, a ako niste sigurni kako da ukombinujete boje, neka od ovih uputstava možda će vam biti od pomoći. Savetnica za odevanje i kombinaciju boja i autorka knjige "How Not To Wear Black" Džuls Stendiš otkrila je koliko boje zapravo dobro utiču na nas i dala nekoliko razloga za to da se češće odvažimo da ih unesemo u svakodnevni stajling.

Zelenu i crvenu boju smete da kombinujete samo ako je jedna nijansa u detaljima poput nakita ili torbe, ali nikako ne preporučuje veće odevne komade zajedno. Smaragdnozelena je dobar izbor ako se zacrvenite u licu, bilo da ste popili čašicu previše ili imate valung, a razlog je taj što zelena boja čini da ten izgleda ujednačenije. Možda nikada ne biste nosili svetloplavu boju u kombinaciji s ljubičastom, ali navodno je to jako dobra ideja koja će vam ulepšati dan. Plava će umiriti jaku ljubičastu.

Osim toga, neka istraživanja su pokazala da će svetloplava stimulisati otpuštanje oksitocina zbog kojeg ćete biti smireniji i lakše podnositi stresne situacije. Još jedna kombinacija boja, za koju su nam uvek govorili da i nije najsrećniji odabir, zapravo uopšte nije toliko loša. Zelena i žuta mogu da idu ruku pod ruku ako odaberete pravu nijansu odnosno kaki i boju senfa.

Ove nijanse daće malo sjaja ako ste u godinama, pa će sivkasta boja kože bolje izgledati. Ako vam se boja senfa čini kao suviše odvažan korak, odenite tamniju nijansu uz kaki boju, ali slobodno nabacite koji detalj u zlatnoj nijansi za malo više sjaja.

Verovatno ste čuli za onu izreku kako svakoj ženi pink nijansa lepo stoji, a Džuls Stendiš naglašava da je to posebno odličan izbor za žene koje ulaze u menopauzu, jer se povezuje sa ženstvenošću i mladošću. Neke studije su potvrdile i da se muškarcima sviđa kada žene nose ružičastu budući da je nežna i vrlo bliska boji kože. Inače, svetlijim bojama poput žute uvek možete dodati ljubičastu.

Ona deluje umirujuće pa je odaberite kada znate da ćete imati uzbudljiv dan, prepun emocija. Ako se kojim slučajem osećate loše, odenite neku krpicu u žutoj boji jer ona podstiče osećanje radosti.

*ALT

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare