"Ne želim da ubijam životinje kako bih stvarala modu"

Dvadeset i jednu godinu nakon ubistva njenog brata Đanija, Donatela Versaće neguje stil luksuzne modne kuće, trudeći se da prati zahteve tržišta. Poslednja novost je da više neće proizvoditi kreacije od pravog krzna.

Četvrtak, 15.03.2018.

10:03

Izvor: Super žena

Foto: Getty

Podeli:

Modna kreatorka Donatela Versaće saopštila je u intervjuu da više neće koristiti krzno ni u jednom svom dizajnu koji potpisuje brend Versaće.

"Krzno? Izlazim iz toga. Ne želim da ubijam životinje kako bih stvarala modu. To nije ispravno", kazala je za magazin "Ekonomist 1843".

Inače, Versaće je dugo bio simbol, luksuza, glamura i prestiža, a trenutno na svom veb šopu prodaje jastuk od zečjeg krzna u vrednosti od 1450. dolara.

*ALT

Upravo zbog toga su ove vesti pravo iznenađenje za ljubitelje mode, a moramo reći da kompanija još uvek nije izdala zvaniučno saopštenje, niti je povukla bilo koji proizvod od krzna sa tržišta.

Versaće prati korake brendova Guči i Majkl Kors koji su nedavno odustali od korišćenja krzna. U poslednjih nekoliko decenija, mnogi drugi brendovi, uključujući Tomi Hilfiger, Kelvin Klajn, Dona Karan i Stela Mekartni, takođe su odlučili da kažu "ne" krznu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare