Ovo su glamurozne bake, modne ikone, a imaju hiljade pratilaca na društvenim mrežama

Kada se govori o influenserkama, Instagramu, modnim ikonama, uvek svi pomisle na mlade žene, uglavnom milenijalke, odnosno one koje su rođene kasnih osamdesetih i devedesetih godina. Međutim, i starije dame, sve više pronalaze svoj put na društvenim mrežama.

Moda | Super žena |
Podeli

Njih nekoliko potpuno su zaludele Internet, a otvoreno pokazuju da život ne staje posle 60. godine. Bilo da su udate ili ne, rade ili uživaju u svojim penzinerskim danima, većina njih su bake, a na Instagramu imaju horde sledbenika. I to ne zbog saveta o zimnici, već zbog životnog stila i modnog ukusa.

One menjaju sliku toga kako bi stvarnost trebalo da izgleda i kako bi u starosti žena trebalo da se oseća.

Lin Slejter (64) profesorka je na Univerzitetu Fordham u Njujorku, a široj javnosti je poznata kao Instagram idol. Ima stotine pratilaca na ovoj društvenoj mreži.

"Nemam 20. Ne želim ni da imam 20, ali sam neverovatno kul. To pomislim kada objavljujem sliku", rekla je ona, piše Independent.

"Nećemo biti stare ženice koje sede u staračkom domu s ljubičastom kosom od ehotona", rekla je Dženi Ki (71).

Kada pomislite na baku sigurno pomislite na štrikanje džempera i pravljenje džema, ali ne i kada je Dženi u pitanju. Dženi se bavi dizajnom, a njeni pratioci na Instragramu odupševljeni su njenim stilom.

"Ako ćemo da budemo u staračkom domu pušićemo svoju marihuanu, jesti svoju zdravu hranu i imati odličan stil", njen je plan za budućnost, koji se ne uklapa u stereotipe.

Stil i gracioznost nemaju apsolutno nikakve veze sa godinama, a to je pokazala i nekadašnja Plejbojeva zečica, koja je zagazila u devetu deceniju života.

Dori Džejkobson (83) na svom Instagramu reklamira donji veš i pokazuje kako da se oblačite moderno i s ukusom i u trećoj životnoj dobi.

"Nosite ono što vam se sviđa, 'prikladno za godine' s tim nema nikakve veze", poručuje ona.

🐁 don’t touch me in my @fashionnova 🕊

A post shared by 🌈BADDiE🍒 (@baddiewinkle) on

Bilo da nosi šarene džempere, oskudne kupaće kostime ili roze majicu s natpisom "Budi dr**a, radi što god hoćeš", Ven Vinkl je stekla kultni status, a sledi je više miliona ljudi na Instagramu.

Ambasadorka je velikih brendova za negu kose, tela i svetski poznatog proizvođača votke. Da, da votke. A šta ćete vi da radite u svojim devedesetim?

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 11 sledeca idi na stranu