Humanitarna modna revija "Milica Babić Andrić"

U organizaciji Centra za međunarodne odnose i kulturnu saradnju i Gradskog šifonjera, u prostorijama Fakulteta za diplomatiju i bezbednost u Savamali održana je humanitarna modna revija "Milica Babić Andrić".

Nedelja, 21.04.2019.

10:08

Izvor: Super žena

Humanitarna modna revija
Foto: Promo

Podeli:

Modni događaj u vidu podrške ženama žrtvama nasilja, kojima su namenjena sva prikupljena sredstva, simbolično je poneo ime prve školovane kostimografkinje u srpskom pozorištu i profesorke Milice Andrić, supruge književnika nobelovca Ive Andrića, čije je stvaralaštvo podržano i na ovaj način.

*ALT

Nakon predstavljanja kolekcije Gradskog šifonjera "Sirius" i plesnog performansa u znaku podrške žrtvama nasilja, održana je dobrotovna aukcija na kojoj su se prodavale kreacije naših eminentnih modnih kreatora Aleksandre Ranković, Aleksandra Zabunovića, Jelene Luković i Branke Roklicer.

*ALT

Zahvaljujući humanosti predstavnika kulturnih institucija, istaknutih biznismena i zaljubljenika u modu koji su prisustvovali reviji, prodati su svi modeli sa aukcije, od kojih će prikupljena sredstva biti donirana Sigurnoj kući u Beogradu.

*ALT

U to ime, prisutnima se obratila koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević, koja je istakla značaj ovakvih događaja u borbi protiv porodičnog nasilja.

"Ovakve akcije nam mnogo znače, toliko da to ne umem rečima da vam dočaram. Mi se svakodnevno susrećemo sa ženama žrtvama nasilja, decom i roditeljima koji su žrtve nasilja, a svima njima je potrebna pomoć. Potrebna im je podrška i svest da na njih neko misli, da nisu marginalna grupa. To su kvalitetne žene koje mogu mnogo da učine za sebe i druge, ali za to nemaju priliku. Želim da se u svoje i njihovo ime zahvalim organizatorima koji su se setili tih žena i koji im na ovaj način pomažu da podignu glavu i kažu “ja ovo više neću da trpim", rekla je Vesna Stanojević.

*ALT

Ovo je druga po redu humanitarna modna revija u organizaciji Gradskog šifonjera, jedine kompanije u Srbiji i regionu koja pruža usluge stilizovanja. Svi koji žele da izgradnju svog modnog stila prepuste profesionalcima, na sajtu gradskisifonjer.rs, mogu dobiti usluge ličnog modnog gurua, a sve što treba da uradite jeste da popunite zanimljiv upitnik na osnovu kog će kreativni tim Gradskog šifonjera osmisliti vaš kompletan modni stil i sve komade odeće i nakita vam poslati na kućnu adresu.

Osim onlajn, sve odgovore na vaša pitanja i potrebe možete naći i u modnom ateljeu Gradskog šifonjera u Suvoborskoj 19 u Beogradu, bilo da vas interesuje kupovina nesvakidasnje garderobe, iznajmljivanje haljina i odela za posebne prilike ili pak šivenje po meri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare