Istorijska naslovnica poznatog magazina: Manekenka u burkiniju

Magazin Sports ilustrejted (Sports Illustrated Swimsuit Issue), izdanje posvećeno kupaćim kostimima, još jednom ispisuje istoriju. Naime, majsku naslovnicu ovog prestižnog magazina krasi somalsko-američka manekenka Halima Aden koja je pozirala u burkiniju.

Utorak, 30.04.2019.

12:56

Izvor: klix.ba

Istorijska naslovnica poznatog magazina: Manekenka u burkiniju
Photo by Nicholas Hunt/Getty Images for Tiffany & Co.

Podeli:

Halima Aden rođena je u Kakumi, izbegličkom kampu u Keniji, a u SAD se preselila 2004. godine. U centar svetske pažnje dospela je u oktobru 2016. godine kada je postala prva mis Minesote koja se takmičila u hidžabu i burkiniju.

Naslovnicu magazina Sports illustrejted komentarisala je u emisiji "Gud morning Amerika".

"Sports ilustrejted je dokaz da devojka koja nosi bikini može da bude pored devojke koja je odevena u burkini. Mi žene možemo da budemo jedna uz drugu, možemo jedna drugoj da budemo najveća podrška", rekla je Aden dodajući da je bilo veoma emotivno snimati editorijal u Keniji.

M. J. Dej, urednik izdanja časopisa s kupaćim kostimima, rekao je da je ovo izdanje magazina jedno od najznačajnijih do sada.

"Verujemo da lepota ne poznaje granice. Divim se Halimi i mislim da je njen rad veoma inspirativan. Ona je prelepa, ne samo spolja, nego i iznutra. Kada smo se upoznali osvojila me svojom inteligencijom, entuzijazmom i autentičnošću", rekao je.

Aden je izrazila nadu da će i u budućnosti nastaviti da ruši stereotipe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.