Potpeticama odzvonilo? Obuća koja je zamenila štikle FOTO

Visoke potpetice decenijama su krasile modne piste i bile neprevaziđene kada je u pitanju elegancija i stil žene. Izgleda da je štikli uzdrman tron i da je moderno doba iznedrilo nov fenomen.

Sreda, 29.05.2019.

12:30

Izvor: Super žena

Potpeticama odzvonilo? Obuća koja je zamenila štikle FOTO
Foto: londondeposit/depositphos.com

Podeli:

Ali, iako je moderna patika možda preuzela tron od visokih potpetica, ovaj nesvakidašnji stil je takođe predstavljao i radikalan korak, koji su svi prihvatili oberučke.

Prema modnoj platformi "Lyst", patike su predstavljale četiri od prvih 10 najtraženijih modnih predmeta u četvrtom kvartalu 2018. godine.

Serena Vilijams je čak nosila patike za svadbu princa Harija i Megan Markl, ispod svoje Valentino haljine, a da ne pominjemo njenu svadbu, na kojoj se takođe odlučila za ovaj modni trend. Iako se patike nikada pre ne bi smatrale odgovarajućom formalnom obućom pre samo 10 godina, mentalitet se mnogo promenio.

Kodovi oblačenja su, uglavnom, postali opušteniji, omogućavajući patikama da napreduju u svom poslu kombinovanja za svaku priliku.

Instagram je preplavljen uticajima ove obuće - uključujući Điđi i Belu Hadid i Hejli Biber - koje sve ponosno nose nezgrapne patike, u svim odevnim kombinacijama, od koktel haljina do farmerica i majice. Među omiljenim su i im "Louis Vuitton Archlights" i "Balenciaga Triple S", a oba para dolaze sa cenom od oko 680 evra do 1.150 evra.

U januaru 2014. pokojni Karl Lagerfeld je održao Šanelovu modnu reviju, koju je predvodila Kara Delevinj. Pored spektakularnih kreacija, veličanstvenih tkanina, najupečatljivije od svega bile su moderne patike, koje su zavodljivi modeli nosili na takav način koji je sve ostavio bez teksta. Svi smo navikli na modele u visokim potpeticama, zar ne?

Cena jednog para ovih patika iznosila je 3.000 evra i trebalo je 30 sati utrošiti za njihovu izradu. Pet godina kasnije, fenomen modernih patika izgleda da je dostigao tačku bez povratka. Što su luđe i čudnije, to su vrednije pažnje!

Kako se vama sviđa ovaj modni trend?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.