Svetske zvezde podržale srpsku platformu na Pariskoj nedelji mode

Najprestižnija svetska nedelja mode "Paris Fashion Week" počije 23. septembra.

Moda | Super žena |
Podeli
Foto: SRBIJA FASHION WEEK
Foto: SRBIJA FASHION WEEK

Poslednja tri dana, od 28. do 30. septembra u okviru PFW značajna dizajnerska imena iz svoje kolekcije prikazaće na platformi „Defile a Paris“, na čijem čelu je predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i "Serbia Fashion Weeka" Svetlana Horvat.

Foto: SRBIJA FASHION WEEK
Foto: SRBIJA FASHION WEEK

Na revijama u okviru platforme „Defile a Paris“, na pariskoj nedelji mode svoje nove kolekcije predstaviće slavna Agatha Ruiz de la Prada, potom Aydarkhan Kalyjev, Sergey Khromchemkov, Aydarkhan Kaliyev, Eduardo Perez Gonzalez Ocantos i drugi, kao i modna kreatorka Nina Dulović iz Crne Gore i Bata Spasojević iz Srbije. Na modnim performansima svoje kolekcije predstaviće Zvonko Marković, Marija Šabić, Marina Banović, Nemanja Pantelić i drugi. U okviru platforme „Defile a Paris“ biće predstavljeni radovifinalista takmičenja „Mr and Mrs Bottle“, kao i vina iz Vojvođanske regije.

Foto: SRBIJA FASHION WEEK
Foto: SRBIJA FASHION WEEK

"Naš glavni cilj je očuvanje kulturnog nasleđa zemalja promovisanjem najboljih modnih dizajnera, njihove jedinstvenosti i kreativnosti. Na ovaj način radićemo na oživljavanju starih zanata i njihovoj upotrebi na moderan način", dodala je Svetlana Horvat ističući da su podršku ovom cilju i platformi "Defile a Paris" već dala značajna svetska imena iz modne industrije.

Odmah po povratku iz svetske prestonice mode, Svetlana Horvat i njen tim posvetiće se poslednjim pripremama za 12. izdanje "Serbia Fashion Weeka" koje će se održati od 9. do 14. oktobra u Novom Sadu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 13 sledeca idi na stranu