Kraljica iznenadila sve: Nema više ovog modnog detalja na kraljevskoj odeći

Umesto pravog krzna, kraljica će odsad u javnosti da nosi lažno krzno.

Moda | Super žena |
Podeli
Foto: Gettyimages/ Chris Jackson / Staff
Foto: Gettyimages/ Chris Jackson / Staff

Stilistkinja kraljice Elizabete Druge Anđela Keli napisala je u svojim memoarima da će kraljica prestati da nosi pravo krzno u svojim odevnim kombinacijama. U budućnosti, za bilo koji odevni predmet koji se bude pravio za kraljicu, a da podrazumeva krzno, biće upotrebljeno ono koje je veštački dobijeno.

"Kako je kraljica u obavezi da prisustvuje događajima u hladnim zimskim mesecima, od 2019. godine veštačko krzno biće korišćeno kako bi se ona utoplila", napisala je Keli.

Keli je dodala da će kraljica nastaviti da nosi odeću sa pravim krznom koju već ima u svom ormaru, a reč je uglavnom o ceremonijalnoj odeći kao što je plašt koji je nosila na krunisanju 1953. godine, piše list Mari Kler (Marie Claire). Prema rečima stilistkinje, ona će i dalje da nosi ove predmete u javnosti na važnim događajima.

Foto: Gettyimages/WPA Pool / Pool
Foto: Gettyimages/WPA Pool / Pool

Kraljica se na ovaj potez odlučila pod uticajem mlađih članova kraljevske porodice. Vojvotkinja Kejt Midlton poznata je po tome što nosi veštačko krzno, a kada nosi pravo, ističe da je ono dobijeno iz etničkih izvora. Takva je njena poznata šubara dobijena od krzna alpake koju je dizajnirala Antonija Valentim Džejkob koja je poznata po tome što koristi krzno preminulih jedinki ove vrste.

Vojvotkinja Megan Markl takođe odbija da nosi pravo krzno i služi se samo komadima koji imaju veštačko krzno. Ovu odluku palate mnogi su dočekali soduševljenjem i podrškom udruženja koja se bave zaštitom životinjama. U saopštenju Palate stoji da kraljevska porodica poziva britansku vladu da sledi njihov primer i da Velika Britanija postane prva zemlja na svetu koja će zabraniti prodaju prirodnog krzna.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 18 sledeca idi na stranu