Ana Vintur otkrila temu sledeće Met gale: "Sada niko neće moći da promaši!"

Iako smo se tek oporavili od ovogodišnje Met gale, tema za sledeću godinu već je stigla.

Moda | Super žena |
Podeli
Foto: Gettyimages/ Jamie McCarthy / Staff
Foto: Gettyimages/ Jamie McCarthy / Staff

Naime, ovaj prestižni događaj, za koji je nemoguće kupiti ulaznicu, ponovo će se održati 4. maja 2020. godine, a Ana Vintur, organizatorka događaja, i Endru Bolton, glavni kustos Instituta za kostime u muzeju Metropoliten, otkrili su koja će tema obeležiti izgled zvanica.

Nakon ovogodišnjeg preterivanja izazvanog temom "Camp: Zapisi o modi", sledeće godine ćemo videti kako koja slavna osoba tumači temu "O vremenu: Moda i trajanje".

Bolton je za "Njujork tajms" (The New York Times) objasnio da je ovo tema vrlo širokog spektra, jer zvanice mogu da pronađu inspiraciju u modi poslednjih 150 godina, a neće pogrešiti ni u nekom bezvremenskom izdanju.

"Moda je direktno povezana s vremenom, a osim što reflektuje duh vremena, s vremenom se menja i razvija", pojasnio je Bolton odabir teme.

Dodao je da su inspiracija za temu bili radovi Virdžinije Vulf i francuskog filozofa Anrija Bergsona, piše Index.rs. Inače, prošle godine su domaćini Met gale bili Hari Stajls, Ledi Gaga, Kim Kardašijan i, naravno, Ana Vintur, a ove godine će rame uz rame s Anom stajati Nikolas Geskijer, glavni dizajner kuće Luj Viton, i glumice Ema Stoun i Meril Strip.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 18 sledeca idi na stranu