Anđeli neće šetati: Otkazana revija poznatog brenda i to posle 24 godine duge tradicije

Kompanija za proizvodnju donjeg veša "Viktorijas sikret" (Victoria's Secret) otkazala je svoju godišnju reviju zbog sve manje televizijske gledanosti i sve češćih kritika upućenih ovom događaju.

Petak, 22.11.2019.

13:43

Izvor: Super žena

Anđeli neće šetati: Otkazana revija poznatog brenda i to posle 24 godine duge tradicije
Foto: Gettyimages/ Alexander Tamargo / Stringer

Podeli:

Održavanje ovog šou-programa je počelo 1995. godine i nekada je bio važan događaj u pop kulturi, koji je svake godine privlačio milione gledaoca. Međutim, važno je naglasiti da je prošle godine imao najniži rejting svih vremena, a uz to je razljutio dobar deo javnosti koja je ovaj događaj okarakterisirala kao nešto zastarelo i seksistički.

L Brands, matična kompanija Viktorijas sikreta, izjavila je da je važno ubrzano razvijati marketinšku strategiju kada dođe do ovakvih situacija.

"Moramo da smislimo kako da unapredimo poziciju marke i na najbolji način prenesemo to kupcima. Ipak, ne smemo da zaboravimo revije koje su važan aspekt brenda i izuzetno marketinško dostignuće", rekao je Stjuart Burgdorfer, glavni finansijski direktor L Brandsa.

Godišnja revija uvela je u svet modelinga neke od najboljih svetskih supermodela koji su često nosili složene komade odeće. Ona je bila prekretnica u karijeri mnogih supermodela, uključujući Tajru Benks, Hajdi Klum i Mirandu Ker. Međutim, čini se da su se promenljivi stavovi uprave odrazili na prodaju i suštinu proizvoda marke, piše Klix.ba. Loša prodaja proizvoda Viktorijas sikreta sve je očiglednija, a uprava je izvestila o neto gubitku u iznosu od 252 miliona dolara u trećem tromesečju ove godine.

Ovaj brend donjeg veša suočio se i s brojnim kontroverzama. Prošle godine usledila je čitava serija kritika koje su odgovor na intervju u Vogu s tadašnjim glavnim marketinškim direktorom Edom Razekom, koji je predložio da transseksualni modeli ne bi trebalo da budu deo događaja. Kasnije se izvinio zbog komentara i napustio je kompaniju početkom ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.