Dozlogrdilo im: Versače tuži popularni brend zbog kopije legendarne haljine

Američki brend "Fešn nova" (Fashion Nova) još jednom je u središtu skandala.

Sreda, 27.11.2019.

11:52

Izvor: B92

Dozlogrdilo im: Versače tuži popularni brend zbog kopije legendarne haljine
Foto: Gettyimages/ Vittorio Zunino Celotto / Staff

Podeli:

Kim Kardašijan je u februaru ove godine prokomentarisala njihovo kopiranje haljine Tjerija Miglera koju je ona nosila na jednoj dodeli nagrada, objavivši na Tviteru: "Tužno je gledati kako te modne kompanije kradu originalni dizajn za koji su pravi dizajneri prolili krv, znoj i suze."

Reč je o crnoj provokativnoj haljini koja je otkrivala njene atribute.

Fešn nova nije odgovorila na prozivke popularne starlete već su jednostavno nastavili da kopiraju svaki atraktivan dizajn koji slavne dame nose. To su uradili i sa legendarnom Versačeovom haljinom koju je 2000. godine Džej Lo nosila na dodeli nagrada "Gremi" i koja je zaslužna za nastanak Guglovih slika.

Naime, nakon što je Versače napravio novu verziju ove haljine pre nekoliko meseci, njena popularnost je još više porasla, što je primetio i tim Fešn nove, koji je napravio gotovo identičnu repliku.

Ovaj brend brze mode repliku haljine prodaje po ceni od 70 dolara, što je nešto više od 60 evra, dok Versače originalnu verziju prodaje po ceni od 8.200 evra. Kako prenosi Index.hr, Versače u svojoj tužbi tvrdi da Fešn nova iskorišćava popularnost i rekreaciju poznatog dizajna i da pune džepove na račun reputacije Versačea.

Još se ne zna za koliku sumu Versače tuži Fešn novu, ali pretpostavlja se da je reč o stotinama hiljada dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.