Armaniju prekipelo: Dosta mi je toga

Italijanski modni kreator Đorđo Armani optužio je modnu industriju da "siluje" žene nametanjem kratkoročnih trendova i seksualno orijentisanim marketingom.

Petak, 21.02.2020.

17:05

Izvor: Super žena

Armaniju prekipelo: Dosta mi je toga
Tanjug/AP/Antonio Calanni

Podeli:

"Vreme je da kažem šta mislim. Dizajneri siluju žene", rekao je Armani (85) novinarima na marginama revije svoje linije Emporio Armani, na Milanskoj nedelji mode.

Kad žena šeta ulicom i vidi reklamu na kojoj su u prvom planu grudi i zadnjica neke žene, i ona poželi da bude takva. Tako ona, kako je objasnio, biva "silovana".

"Možete da silujete ženu na mnogo načina, tako što ćete je baciti u podrum ili joj sugerisati da se oblači na određeni način", rekao je Armani, poznat po elegantnim odevnim predmetima, prenosi Rojters.

On je dodao da u njegovim kolekcijama ima kratkih i dugih sukanja, širokih i uskih pantalona čime pruža maksimalnu slobodu ženama da iskoriste sve mogućnosti odevanja.

"Dosta mi je toga da slušam reč 'trend'. Treba da pokušamo da radimo za savremenu ženu. Trendovi ne treba da postoje", rekao je Armani i dodao da je njegova najnovija kolekcija za mlade inspirisana devojkama "snažne volje".

Armani će svoju kolekciju jesen/zima 2020. predstaviti u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.