Definitivno je: Met Gale neće biti ove godine

Urednica američkog "Voga" i domaćica Met Gale Ana Vintur sredinom marta ove godine saopštila je da se ova svečanost planirana za 4. maj odlaže zbog pandemije koronavirusa, a sada je usledila nova odluka - tradicionalne modne manifestacije definitivno neće biti ove godine.

Subota, 23.05.2020.

11:18

Izvor: Blic.rs

Default images

Podeli:

Odluka je bila teška, jer je prvobitni plan bio da se Met Gala održi kasnije tokom godine u Njujorku. Rastužili su se brojni ljuibitelji "velike noći mode" čija istorija seže do 1948. godine kada je prvi put organizovana (u modernom obliku organizuje se od 1973), piše "Vog".

Ovogodišnja tema Met Gale kao dodatak istoimenoj izložbi trebalo je da bude "About Time: Fashion and Duration" i sa punim pravom se očekivao spektakl na crvenom tepihu koji je jedan od najatraktivnijih i koji privlači veliki broj poznatih imena iz sveta zabave i mode, ali i iz sveta biznisa.

Izložba pak nije odložena i održaće se 29. oktobra. Sredinom avgusta ili nekoliko nedelja kasnije otvoriće se Metropoliten muzej u Njujorku koji je pre nekoliko meseci zatvoren zbog svetske zdravstvene krize (bile su dozvoljene samo "onlajn" posete).

Muzej koji ove godine obeležava 150 godina postojanja kasnije ove godine prirediće veliku proslavu, sa nadom da će ljudi moći da se bezbedno okupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare