Bila je prva Bondova devojka i nosila je bikini u čuvenom filmu: Sada je na prodaju, cena - sitnica

Ljubitelji Džemsa Bonda možda će morati da sačekaju sledeću godinu za naredni 007 avanturistički film, ali oni sa dubokim džepovima sledećeg meseca mogu se dočepati nekih od najpoznatijih predmeta iz prethodnih filmova.

Sreda, 07.10.2020.

15:22

Izvor: Super žena

Bila je prva Bondova devojka i nosila je bikini u čuvenom filmu: Sada je na prodaju, cena - sitnica
Foto: Getty/George Freston / Stringer

Podeli:

Bikini u boji slonovače koji je Ursula Andres nosila u prvom filmu sa agentom Bondom "Dr. No", naći će se na aukciji u Los Anđelesu, a procenjena cena mu je do 500.000 dolara, saopštili su danas iz akcionarske kuće "Profili u istoriji", preneo je Rojters.

Ursula Andres, koja je u filmu iz 1962. glumila Hani Rajder koja traži predmete na plaži i bila je prva Bondova devojka, slikana je kako izlazi iz okeana u bikiniju, držeći školjku i dok su joj korice za nož bile opasane o bokove.

"On se smatra najpoznatijim bikinijem na svetu", rekao je Brajan Čejns, šef akvizicije u "Profilima u istoriji".

"To je jedna od najupečatljivijih scena u celom Bondovom serijalu", rekao je on.

Prema njegovim rečima, ova scena pomogla je bikinijima da postanu mejnstrim i od nje je i započeo ceo fenomen Bondove devojke.

Ursula Andres je prvo prodala bikini na londonskoj aukciji 2001. godine, prenosi Tanjug.

Ostali predmeti uključuju pidžamu Rodžera Mura sa monogramom iz filma "Živi i pusti druge da umru", koja se procenjuje na između 10.000 i 15.000 američkih dolara, zatim siva jakna sa potpisom koju je nosio zlikovac Ernst Blofeld u filmu "Dijamanti su večni", koja se procenjuje na između 20.000 i 30.0000 dolara, i smaragdnii ogrtač Džejn Sejmur iz filma "Živi i pusti druge da umru", procenjen na između 60.000 i 80.000 dolara.

Aukcija će biti održana onlajn i u Los Anđelesu 12. i 13. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.