Stil premijerke Finske mnogi su osudili: "Žene su na udaru više nego muškarci" VIDEO

Bivša direktorka medicinske škole u Beogradu Nada Trifković i modni kreator Saša Milojković prokomentarisali su stil oblačenja premijerke Finske koji su mnogi osudili zbog toga što se fotografisala samo u sakou, a ispod nije imala ni košulju, ni brushalter.

Moda | Super žena |
Podeli
Foto: Getty/Sean Gallup / Staff
Foto: Getty/Sean Gallup / Staff

Pročitajte još:

Fotografija premijerke bez brushaltera podelila je javnost FOTO

"Odelo ne čini čoveka, ali moda je vid komunikacije i prva informacija koju dobijamo o nekoj osobi", zapazio je kreator i dodao da nerpimerno oblačenje možemo da vidimo u svim profesijama.

Profesorka Trifković ostaće zapamćena u medicinskoj školi jer je kao direktor uvela stroga pravila oblačenja koja su se održala i kad je otišla.

Trifković kaže da krivca za neprimereno oblačenje mladih moramo da tražimo u porodici i da je oblačenje samo jedan od segmenata višedecenijskog uništavanja svih vrednosti.

"Sve kreće iz porodice i ona se najviše pita kako dete sme da se obuče. Dolazili su roditelji na upis dece u školu neprimereno obučeni i onda se postavlja pitanje šta može da se očekuje od deteta", objasnila je proferesorka.

"Žene su na udaru više nego muškarc. Postoji razlika između lepog, kulturnog i preteranog i u svemu, pa i odeći, treba da postoji mera", navodi Milojević

Navodi da se da bez društvenog konsenzusa i reakcije državnih institucija koje su obavezne da reaguju, kao i medija, ne može da se od mladih čekuje da usvoje neka pravila.

Trifković je na kraju rekla i da bi sa fotografijom finske premijerke sve bilo u redu da se ona fotografisala za sebe, a ne ovako kad predstavlja instituciju.

Glamurozna fotografija 34-godišnje premijerke Finske Sane Marin s dubokim izrezom izazvala je pometnju na društvenim mrežama. Iako su mnogi tvrdili da ovo ponašanje nije prikladno za nekoga ko je na njenom položaju, drugi su počeli da objavljuju slične fotografije u znak podrške.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 5 sledeca idi na stranu