Više nije svaki put više: Kada se preteruje sa dekolteom? FOTO

Primeren dekolte će uvek biti seksepilniji od preterano velikog, a da biste bili sigurni da ste pravilno obučeni, morate da se pridržavate određenih pravila.

Ponedeljak, 15.03.2021.

09:20

Izvor: 24sata.hr

Više nije svaki put više: Kada se preteruje sa dekolteom? FOTO
Foto: Shutterstock/Kjetil Kolbjornsrud

Podeli:

Uvek morate da znate šta da obučete za koju priliku, da li je to prikladno ili nije.

Kim Kardašijan, Sofija Vergara i Kajli Džener samo su neke od poznatih ličnosti koje se ne stide da istaknu svoje primamljive obline, a pokazivanje dekoltea im je omiljeno. Ali naravno, za sve, uključujući i dekolte, postoji granica između seksepila i preterivanja, a ta linija je često veoma tanka.

Da biste bile sigurne da ste pravilno obučene, morate da se pridržavate određenih pravila. Morate da znate šta nosite za koju priliku, da li je to prikladno ili nije, takođe treba da nosite odgovarajući donji veš i slično.

Evo pravila za lep i primeren dekolte, koji će retko koga ostaviti ravnodušnim:

Pravilo broj 1: Ako pokazujete dekolte, nemojte i sve ostalo

Dekolte se u dalekoj prošlosti smatrao zavodljivim, posebno u viktorijansko doba, kada su se žene razmetale izdašnim dekolteom, a pokazivanje nogu ili čak ruku smatralo se skandaloznim.

Danas takvih granica nema, a prema modnoj stilistkinji Karen Ki, to je jedan od problema.

"Ako ćete da otkrijete dekolte, nemojte da imate na raspolaganju sve druge erogene zone, kao što su izrezi na na leđima ili butinama. Ni slučajno nemojte da imate sve to na haljini. Muškarcima je seksi kada prikažete maleni deo sebe, a ne kada sve stavite na tacnu i izložite". savetuje stilistkinja.

Pravilo broj 2: Nosite odgovarajući donji veš ili steznik

"Dekolte se ne određuje po starosti. Pogledajte samo Sofiju Loren, Helen Miren i Suzan Sarandon, koje sa 83, 72 i 71 godinom spektakularno dobro nose dekoltee na crvenom tepihu. Ali morate da imate odgovarajući donji veš ili steznik. Ako ste mladi i vitki, možete da se izvučete sa malom trakom koja će vam grudi držati ispod tkanine. Ali za starije žene uopšte nije baš tako lako. Nosite nešto što vam pruža dobru potporu", preporučuje Karen.

Pravilo broj 3: Razmislite da li je prilika idealna za dekolte ili nije

Kao što ističe stručnjak za bonton Vilijam Henson, prvo treba da obratite pažnju na ceremoniju na koju idete.

"Više definitivno nije više kada je u pitanju pokazivanje atributa i kože. Pokazivanje dekoltea na zabavi donekle je prikladno, ali dekolte na sahrani, poslovnom sastanku ili važnoj večeri nikako nije primeren. Pored toga, morate da se zapitate, da li je to zaista praktično? Da li ćete da plešete i naginjete se pred drugim gostima? Da li želite da vas ljudi shvate ozbiljno? Želite da ostavite dobar utisak? Ništa ne bi trebalo da odvrati pažnju od vaše ličnosti, posebno ne dekolte", objašnjava stručnjak.

Pravilo broj 4: Ne pokazujte ga tokom dana

Ne misle svi stručnjaci isto što i Vilijam. Studija istraživača iz Pariza 2016. godine otkrila je da za žene koje se prijave za novi posao sa fotografijom sebe u dekolteu imaju pet puta veće šanse da dobiju posao.

"Pokazivanje previše dekoltea na poslu može da vam donese reputaciju, a ne povećanje plate. Postoje dekoltei koje je prikladno nositi tokom dana, ali malo veći dekolte i dalje treba da sačeka veče. Manje je više", kaže stilistkinja Lusi Hjum.

Pravilo broj 5: Stilizujte se na pravi način

"Možete da nosite prelepu dekoltiranu majicu, gornji deo ili košulju, ali morate da znate kako da je stilizujete u skladu sa svojim telom. Mnogo će zavisiti od toga koliko su vam velike grudi i kakva ramena imate. Ne naglašavajte dekoltee nakitom", savetuje Karen.

Pravilo broj 6: Nemojte stalno da imate dekolte

"Jednom kada savladate umetnost pokazivanja dekoltea, nemojte da budete u iskušenju da to radite svaki put. To je samo znak da tražite pažnju. Prirodno je da želite da pokažete svoje najbolje delove, ali ponekad je najbolje da svoj dekolte držite u tajnosti, a zatim ga povremeno predstavite kao iznenađenje", tvrdi modni stilista za "Ekspres".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.