Odevni trikovi zbog kojih izgledamo mlađe

S odećom se može postići mladolik izgled. Preporuka stilista jeste da crnu boju zamenite sa sivom i da se u domenu nakita okrenete ka minimalizmu.

Sreda, 26.05.2021.

08:39

Izvor: Super žena, 24hr

Odevni trikovi zbog kojih izgledamo mlađe
Foto: shutterstock/DKSStyle

Podeli:

1. Odaberite prave dezene

"Pravi izbor dezena materija pomoći će vam da izgledate razigrano i zabavno i daće vam efekt mladosti", kaže stilistica Dina Šerer. Prugasto, cik-cak i geometrijski printovi mogu izgledati konzervativno i strogo, pa umesto njih birajte nežnije printove.

"Ako ste ljubitelj raznim dezena, kao što su npr. cvetni nosite one svetlijih boja", savetuje stilista.

2. Zamenite crnu odeću

Crna boja je veoma popularna, jednostavna je za kombinovanje i praktična. Ipak, zbog tamnih boja, mnogi izgledaju strogo i starije, pa je uvek preporuka stilista da crne odevne komade zamenite braon ili sivim: "Ove dve boje su odlična zamena za crnu, a u njima nećete izgledati strogo", kaže Dina.

3. Nemojte slediti baš svaki trend

Ne pristaje baš svaki trend svakome. Osim toga, važno je da razvijete svoj sopstveni stil i moderne komade uklopite u lični stil. Drugim rečima, nemojte nositi "sve što mladi nose" jer umesto da delujete mlađe, efekat može biti sasvim suprotan. Nekoliko običnih komada i nekoliko modernih dodataka koji vam odgovaraju biće odlična osnova za vašu novu savršenu garderobu, savetuju modni stručnjaci.

4. Što manje nakita


Ako ste navikli da nosite uvek iste komade nakita, malo promenite svakodnevicu i izbacite ih. Mnogo narukvica ili prstenja ruke može učiniti starijima, pa se umesto toga radije okrenite minimalizmu i odaberite samo nekoliko najdražih komada za svaki dan.

5. Potpetice

Ne treba uvek nositi neudobne cipele i visoke potpetice, ali postoje sasvim zadovoljavajuće alternative - Umereno visoka i "blok" potpetica biće savršena za svakodnevne kombinacije, a izgledu instant daju jednu posebnu dimenziju zbog koje delujemo mlađe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare