Najbolje obučeni nacionalni timovi na Olimpijskim igrama FOTO

Svečana ceremonija otvaranja Letnjih olimpijskih igara održava se na novoizgrađenom Olimpijskom stadionu u Tokiju, gde defiluje više od 11 hiljada sportista sveta.

Moda | Super žena |
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U naredne dve nedelje u 33 sporta, u Tokiju će se nadmetati sportisti i sportiskinje iz 205 zamalja.

Kao što smo imali prilike da vidimo, početak je obeležio performans posvećen svim sportistima koji su u vreme pandemije korona virusa samostalno trenirali, a zatim je ušao car Japana Naruhito i predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah.

I dok nas očekuju velika sportska nadmetanja, ona što posebno pleni pažnju na svakom otvaranju u defilei sportistkinja i sportista jesu njihove uniforme. Naravno, na odelima namenjenim za Letnje olimpijske igre vladaju boje zastave zemlje koji učesnici predstavljaju.

Zastavu Srbije nosili su košarkašica Sonja Vasić i vaterpolista Filip Filipović. Srpski olimpijci u Japanu nose opremu poljskog brenda 4F, isto kao i na Igrama u Riju 2016. godine. Kolekcija se sastoji od četiri linije: svečane uniforme za ceremoniju otvaranja, opreme za trening, opreme za slobodno vreme i svečane opreme za ceremoniju dodele medalja.

U nastavku pogledajte koji još to timovi plenili pažnju svojom pojavom.

Italija

Kazahstan

Kanada

Velika Britanija

Meksiko

Španija

Indija

Grčka

Hrvatska

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 13 sledeca idi na stranu