Najbolje obučeni nacionalni timovi na Olimpijskim igrama FOTO

Svečana ceremonija otvaranja Letnjih olimpijskih igara održava se na novoizgrađenom Olimpijskom stadionu u Tokiju, gde defiluje više od 11 hiljada sportista sveta.

Petak, 23.07.2021.

15:17

Izvor: Super žena

Najbolje obučeni nacionalni timovi na Olimpijskim igrama FOTO
Foto: Profimedia

Podeli:

U naredne dve nedelje u 33 sporta, u Tokiju će se nadmetati sportisti i sportiskinje iz 205 zamalja.

Kao što smo imali prilike da vidimo, početak je obeležio performans posvećen svim sportistima koji su u vreme pandemije korona virusa samostalno trenirali, a zatim je ušao car Japana Naruhito i predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah.

I dok nas očekuju velika sportska nadmetanja, ona što posebno pleni pažnju na svakom otvaranju u defilei sportistkinja i sportista jesu njihove uniforme. Naravno, na odelima namenjenim za Letnje olimpijske igre vladaju boje zastave zemlje koji učesnici predstavljaju.

Zastavu Srbije nosili su košarkašica Sonja Vasić i vaterpolista Filip Filipović. Srpski olimpijci u Japanu nose opremu poljskog brenda 4F, isto kao i na Igrama u Riju 2016. godine. Kolekcija se sastoji od četiri linije: svečane uniforme za ceremoniju otvaranja, opreme za trening, opreme za slobodno vreme i svečane opreme za ceremoniju dodele medalja.

U nastavku pogledajte koji još to timovi plenili pažnju svojom pojavom.

Italija

Kazahstan

Kanada

Velika Britanija

Meksiko

Španija

Indija

Grčka

Hrvatska

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.