Slađana Milošević: "Žene ne smeju da odustanu od svog identiteta" FOTO

U velelepnom izdanju Muzeja Vojvodine, otvoren je 18. "Serbia Fashion Week", koji se ponovo održava pred publikom, posle pauze izazvane pandemijom koronavirusa. Ovo je ujedno i prva Nedelja mode u regionu od početka pandemije.

Nedelja, 26.09.2021.

18:07

Izvor: Super žena

Slađana Milošević:
Foto: Svetlana Braun/Serbian Fashion Week

Podeli:

Publika će moći da vidi pedesetak revija narednih dana, a početak Nedelje mode obeležila je revija francuskog dizajnera visoke mode Emerika Fransoa, koji je poznat srpskoj modnoj punlici. No, ovacije publike i posebnu pažnju dobila je rok princeza Slađana Milošević, koja je u maju ove godine zabrinula sve kada je završila u bolnici zbog unutrašnjeg krvarenja i koja se sada, pred publikom, pojavila u svem sjaju.

“Osećam se divno u Emerikovoj kreaciji. Takve žene danas treba da budu. Nikad ne smeju da odustanu od svog identiteta, a korset upravo to simbolizuje. Moda, muzika, književnost, za mene je to sve isti svet. Umetnost je moj prostor", rekla je Slađana Milošević.

Francuski dizajner svoje modele posvetio je "svetu posle kovida", odnosno, ličnom viđenju mode posle pandemije.

*ALT

“Bilo mi je veoma teško u prethodnom periodu. Osećao sam se kao da je sve uništeno. Pitao sam se da li ću nastaviti? Da li ću kreirati i dalje? Da li imam energije da radim ponovo? Zbog toga se u pozadini revije čula poznata pesma 'Noći u belom satenu'. U ovom dugom kovid periodu imao sam osećaj kao da sam u lošem snu, bez ruku. Dok sam stvarao kolekciju, zamišljao sam snažnu ženu koja voli svoje obline, telo, koja može da pokaže sebe, da bude snažna i moćna. Žena kakvu volim", rekao je Fransoa.

A Slađana Milošević koja će za sedam dana, 3. oktobra napuniti 66 godina, počela je da ruši tabue još davnih 70-ih i 80-ih godina, kad je pesma pod nazivom "Seksi dama", bila zabranjena za emitovanje na brojnim radijskim i televizijskim programima.

Njeni najveći hitovi do danas na domaćim prostorima su pesme "Au, Au", "Seksi dama", "Simpatija", "Upali svetlo", "Amsterdam", "Očigledno nije mi svejedno", "Klovn i smrt", "Srećan ti rođendan", "Ko će reći ljudima", "Neko je tu", "Miki, Miki Veliki", "Svetla Kaira", Njujork", "Recept za ljubav", "Ja sam neka čudna vrsta", "Čuvaj me", "Princeza","Hey, Little Boy","No, No, No (Toy Boy)".

Godinama je živela u Nemačkoj i Americi, gde se takođe bavila muzikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare