Manekenka javno o surovoj stvarnosti: "Za njih sam debela, traže da mi se vide kosti"

Manekenka Ana Gant iz Njujorka javno je obelodanila surovu stvarnost koju krije industrija modelinga i ukazala na neke od izazova sa kojima se ona i njene koleginice bore.

Moda | Daily Mail |, Super žena |
Podeli

Ana, koja je inače visoka 178 centimetara i nosi konfekcijski broj 36, podelila je video-snimak na svom Tiktoku na kome plače i kroz suze priča da su joj direktori agencije u kojoj radi rekla da mora još da smrša – do te mere "da joj se vide kosti".

"Ovo su dani kada prokleto mrzim što sam model. Nikada nisam dovoljno dobra, a počela sam da radim 2014. i to dok sam nosila veličinu 32/34. Sada nosim veličinu 34/36 i svaki dan mi prigovaraju. Upravo sam imala kasting i povredio me je direktor kastinga. Ja sam visoka 178 cm i sada sam zdrava, ali sam godinama patila od poremećaja u ishrani, a sada se konačno osećam samouvereno dok nosim ovu veličinu. U poslednjih 5 godina dobila sam 15 kilograma."

"Još sam mršava, ali život u ovom gradu učiniće da se osećate kao da nikada niste dostojni, dovoljno dobri i da morate da živite nezdravim načinom života da biste uspeli. Je*i ga, je**š modeling, je**š modu, je**eš industriju. Premršava sam za plus sajz, a predebela sam za šta god da je standardna veličina 32/34."

"Znam šta vam pričam, u ovoj industriji sam od 2014, a sada imam 22 godine. Bila sam veoma mlada kada sam pre sedam godina počela da se bavim manekenstvom. Od svih modela koje sam upoznala i sa kojima sam radila, veoma mali broj njih je tako mršav prirodno. Ta veličina ne treba da bude standard, jer one devojke koje su po prirodi tako mršave, za njih je to u redu, ali ja sam umorna od kastinga na kojima mene i devojke koje su poput mene teraju da se izgladnjujemo, sve dok ne izgubimo menstruaciju."

"Nisi dovoljno dobra", "Prevelika si", "Tvoj stomak, šta nije u redu sa njim?"... Sada su mi rekli da nisam dovoljno mršava i da žele da mi vide kosti, da je snimanje početkom decembra i da mogu da smršam malo. Prokleta je 2021. i govore mi da treba da smršam za snimanje. Prokleto sam završila sa ovim", rekla je usplahirena mlada manekenka.

Inače, video-snimak je postao viralan – za svega 24 sata pregledan je preko 9,5 miliona puta, a Ana je dobila na hiljade komentara podrške.

@annavgantt

Welcome to the reality of modeling in NYC. I'm so crushed. #fyp #nyc #modeling #fashion #model #nyclife

♬ original sound - Anna Gantt

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 21 sledeca idi na stranu