Kreatorka Suzana Perić savetuje kako da pametno kupujemo u sezoni najvećeg sniženja u godini VIDEO

Crni petak godinama pokazuje da niko nije imun na popuste, a zašto žene žene šopinguju, a muškarci kupuju?

Moda | TV Prva |, Super žena |
Podeli
Foto: Printscreen TV Prva
Foto: Printscreen TV Prva

U emisiji "Jutro", kreatorka Suzana Perić je savetovala kako da se organizujemo i pametno kupujemo u sezoni najvećeg sniženja u godini.

Verovali ili ne, prosečna žena godišnje provede 48 sati i 51 minut ispred izloga. Zavisnost od kupovine se čak i leči jer se kupoholičari kada nemaju meru mogu naći u velikim problemima- dugovima, kreditima pa čak i krizi.

Naravno, žene više vole da se ponove nego muškarci, ali ima jedna razlika i to leksička koja govori o tome ko je veći ljubitelj prodavnica - žene šopinguju, a muškarci kupuju. Crni petak godinama pokazuje da niko nije imun na popuste, a kako ih pravilno iskoristiti pitamo kreatorku Suzanu Perić.

Šta misliš 48 sati i 51 minut ispred izloga - realno ili ne?

"Crni petak je najprodavniji dan u godini. Ljudi se spremaju i znaju koje modele žele, stoje ispred izloga. Tindjžerke se dogovaraju - kako će prve da stanu i šta će da kupe. Eufoirija je zavladala i koliko god se protivili tome razmišljamo da bi bilo dobro da na Crni petak kupimo nešto. Ovo nisu popusti starih stvari, već popusti na sve. Vidim i po sebi - mi smo na aktuelnu kolekciju stavili popust do 80 popustu", rekla je kratorka.

Na pitanje da li ima razlike u tome da žene šopinguju, a muškarci kupuju, Suzana odgovara:

"Muškarci ciljano idu, ne vole da hodaju po radnjama. Tačno znaju koji artikl, ili koju radnju će posetiti. Već znaju šta žele - koju boju, model. Mi žene bi htele puno toga i što više i nismo sigurno da li nam to treba. Iapk, stvari su se promenile zbog Kovida i mislim da smo malo racionalnili", kaže.

Kako da se organizuijemo za Crni petak:

"Ne znam kako će biti stanje oko epidemiloških uslova...Ako imaš nešto ciljano... to bi bilo super. Mislim da će Crni petak biti olakšan time što ćemo kupovati onlajn, klikova će biti puno više. Onlajn omogućuje da se kupuje više, bez redova", smatra Suzana.

Ali ako sistem padne...

"Onda će redovi biti veći", rekla je kroz smeh dizajnerka.

Opširnije pogledajte u video-materijalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 21 sledeca idi na stranu